Vijesti

Objavljen 2. Javni poziv za utvrđivanje prava na potporu smještaja studenata u privatnom smještaju na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije

Studentski centar u Zagrebu objavio je 2. Javni poziv za utvrđivanje prava na potporu smještaja studenata u privatnom smještaju na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije za akademsku godinu 2022./2023.

Temeljem Odluka o subvencioniranju troškova stanovanja studenata kod privatnih stanodavaca, subvencionirat će se troškovi stanovanja redovitih studenata koji su na provedenom natječaju studentskih centara za akademsku godinu 2022./2023. ispunjavali uvjete propisane Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje, ali se s obzirom na broj ostvarenih bodova nalaze na listi čekanja za subvencionirano stanovanje uslijed nedostatka smještajnih kapaciteta.

Predmet 2. javnog poziva Studentskog centra Zagreb je podnošenje prijava i utvrđivanje rang liste za davanje jednokratne potpore studentima podstanarima na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Studentski centar u Zagrebu u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade po redoslijedu s konačne rang liste Natječaja za raspodjelu mjesta redovitim studentima za subvencionirano stanovanje u studentske domove Studentskog centra u Zagrebu u akademskoj godini 2022./2023., isplaćuje jednokratni iznos za 673 studenata.

Sredstva po kandidatu s konačne rang liste iznose 248,86 eura, odnosno 1.875,00 kuna.

Vrijednost ovog sporazuma između Studentskog centra Sveučilišta u Zagreba i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade iznosi 230.937,69 eura/1.740.000 kuna.

Skip to content