Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Na Javni poziv mogu se prijaviti srednje škole različitih vrsta programa obrazovanja (strukovne, gimnazije, umjetničke)

Rok za prijavu

25 veljače, 2021
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv za podnošenje prijava srednjih škola za sudjelovanje u projektu „U školi otvorene kohezije, ASOC“

Predmet natječaja

Predmet i cilj Javnog poziva je odabir do 10 srednjih škola s gimnazijskim, strukovnim i umjetničkim programima na području Republike Hrvatske koje će se u školskoj godini 2020./2021. godini uključiti u provedbu projekta “U školi otvorene kohezije, ASOC“. Radi se o interdisciplinarnom obrazovnom programu prikladnom svim vrstama srednjih škola usmjerenom građanskom praćenju javnim financija upotrebom javno dostupnih podataka te informacijskih i komunikacijskih tehnologija, u kontekstu kohezijske politike Europske unije.

Tehnički preduvjeti za sudjelovanje u Projektu su sljedeći:

  • srednja škola s gimnazijskim, strukovnim, i umjetničkim programom mora imati odgovarajuću opremu (brzi Internet: do 30 Mbit/s);
  • najmanje jedno računalo na 4-5 učenika/ca za skupinu koja će provoditi Projekt;
  • slobodan pristup društvenim mrežama;
  • mogućnost dijeljenja obrazovnih materijala putem pametnih ploča ili interaktivnih površina;
  • mogućnost održavanja video konferencija.

 

Nagrada za najuspješniji tim je sudjelovanje na „Europskom tjednu regija i gradova 2021.“ u organizaciji Europske komisije u listopadu 2021. godine u Bruxellesu, uzimajući u obzir važeće epidemiološke mjere. U slučaju nemogućnosti sudjelovanja na Europskom tjednu regija i gradova 2021. uslijed epidemiološke situacije ili drugih razloga više sile, Ministarstvo će osigurati zamjensku nagradu za najuspješniji tim odnosno skupinu učenika/ca.

Prijave za sudjelovanje u Projektu podnose se isključivo elektroničkim putem, ispunjavanjem mrežnog obrasca na sljedećoj poveznici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe_pv2bIy-C28RZmF1WDFlX2mPbLdazmejV6STFuOzArjVHwQ/viewform.

Krajnji rok za podnošenje prijava za sudjelovanje u Projektu je 25. veljače 2021. godine do 16:00 sati.

Objavljeni natječaj

Skip to content