Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Redovni studenti diplomskih studija, redovni učenici završnih razreda srednjih škola

Rok za prijavu

23 studenoga, 2021
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hrvatska elektroprivreda objavila Natječaj za dodjelu stipendija redovnim učenicima završenih razreda srednjih škola te Natječaj za dodjelu stipendija redovnim studentima diplomskih studija, u sklopu akademske godine 2021./2022.

Predmet natječaja

Hrvatska elektroprivreda objavila je Natječaj za dodjelu stipendija redovnim učenicima završenih razreda srednjih škola te Natječaj za dodjelu stipendija redovnim studentima diplomskih studija, u sklopu kojih će se za školsku i akademsku godinu 2021./2022. dodijeliti ukupno 89 stipendija – 25 za studente i 64 za učenike završenih razreda srednjih škola.

Obnovljivi razvojni smjer HEP-a izvor je izazovnih radnih zadataka koji zahtijevaju timski i interdisciplinarni rad. Mogućnosti napredovanja, stalnog usavršavanja, primjene postojećih te razvoja novih znanja i vještina pružaju se jednako svim vrijednim i motiviranim radnicima. Pristupanjem nacionalnoj Povelji o raznolikosti HEP je potvrdio da raznolikost zaposlenika i jednakost uvjeta koje im se pružaju predstavlja snagu tvrtke. Cilj HEP-a je i imati privatno zadovoljne radnike posvećene obiteljskom životu i koji imaju osjećaj usklađenog privatnog i poslovnog života, a priznanje za ishođeni napredni Mamforce certifikat predstavlja priznanje za ostvarenja na tom području.

Osim stipendiranjem učenika i studenata, HEP i donacijskim programima te projektima u partnerstvu s obrazovnim institucijama promovira suradnju gospodarstva s obrazovnim sustavom. Od 1995. godine do danas 859 učenika osnovnih i srednjih škola dobilo je HEP-ovu nagradu Imam žicu za pobjednike državnih natjecanja znanja iz matematike, fizike i elektrotehnike. Nastojeći osigurati što bolje uvjete informatičkog obrazovanja za učenike osnovnih škola, HEP je 2015. godine pokrenuo nacionalnu akciju Za naše male genijalce, u kojoj je do sada donirao 450 novih računala za učenike 130 osnovnih škola diljem Hrvatske.

Ugovor stipendistima osigurava financijsku potporu tijekom studiranja, odnosno školovanja te zaposlenje u HEP grupi u statusu pripravnika na neodređeno vrijeme nakon stjecanja diplome, odnosno završetka srednjoškolskog obrazovanja, uz obvezu ostanka na radu dvostruko dulje od vremena za koje je primao stipendiju u društvu koje ih je stipendiralo – HEP-Operatoru distribucijskog sustava, HEP-Trgovini, HEP-Proizvodnji ili HEP Elektri.

Isplata stipendije počinje od datuma sklapanja ugovora o stipendiranju i traje do završetka srednjoškolskog obrazovanja/studija. Planiranim stipendiranjem učenika osigurat će se stručni kadrovi na radnim mjestima ključnim za funkcioniranje elektroenergetskog sustava i energetske infrastrukture.

Mjesečni  neto iznos stipendije za studente prve godine diplomskog studija je 1.400 kuna, a za drugu godinu 1.600 kuna. Ovisno o postignutim rezultatima u prethodnoj godini studija, stipendistu s prosjekom ocjena od 4,6 do 5,0 na drugoj godini studija isplaćuje se i poseban dodatak od 200 kuna.

Mjesečni  neto iznos stipendije za redovne učenike je 1.000 kuna, također uz dodatak od 200 kuna za prosjek ocjena od 4,6 do 5,0.

Natječaji su otvoreni do 23. studenoga 2021. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content