Vijesti

Natječaj Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za ostvarivanje potpore za obrazovanje 2020./2021. – srednja škola

Natječaj za dodjelu potpore za obrazovanje tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za djecu smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, djecu nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, hrvatske ratne vojne invalide iz Domovinskog rata, dragovoljce iz Domovinskog rata, hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, djecu hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata, djecu dragovoljca iz Domovinskog rata i djecu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali najmanje 100 dana u borbenom sektoru za školsku godinu 2020./2021.

Ove školske, odnosno akademske godine 2020./2021. objavljuju se razdvojeni natječaji za srednju školu (rujan) i za preddiplomske, diplomske i poslijediplomske studije (studeni). Natječaj za polaznike preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija bit će raspisan početkom studenoga.

Mjesečni iznos potpore tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja za učenike iznosi 200,00 kuna.

Korištenje potpore za obrazovanje odobrava se korisnicima u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u školskoj godini 2020./2021.

Pravo na potporu za obrazovanje tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja imaju:

  • Kategorija A1 – potpora za obrazovanje tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za djecu smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata;
  • Kategorija B1 – potpora za obrazovanje tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za izvrsnost;
  • Kategorija C1 – potpora za obrazovanje tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za učenike slabijega socioekonomskog statusa;
  • Kategorija D – potpora za obrazovanje tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama.

Svi kandidati (uključujući i korisnike potpora za školsku godinu 2019./2020.) su dužni dostaviti pisane prijave za dodjelu potpore za obrazovanje na posebnim obrascima (A1, B1, C1 ili D) koji se mogu pribaviti s mrežne stranice Zaklade www.zaklada-branitelja.hr kao i u područnim jedinicama i Centrima za psihosocijalnu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja te na mrežnim stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja https://branitelji.gov.hr/.

Kandidat sam bira kategoriju u koju se prijavljuje odnosno može podnijeti prijavu isključivo putem jednog obrasca.

Upravni odbor Zaklade može uvrstiti kandidata u kategoriju povoljniju za kandidata.

Prijave na Natječaj podnose se zaključno s 05.10.2020. godine na adresu:

Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, Park Stara Trešnjevka 4, 10 000 Zagreb, (s naznakom – Natječaj za potporu za obrazovanje – SREDNJA ŠKOLA).

Skip to content