Vijesti

Najava EU natječaja za poduzetnike

U nastavku možete pogledati prezentaciju Ministarstva poduzetništva i obrta o natječajima za poduzetnike (mikro, mala i srednja poduzeća) koji su najavi za početak 2015. godine.

Radi se o sljedećim natječajima:

  1. Program potpora za ulaganja u unapređenje postojećih tehnologija i razvoj novih proizvoda, procesa i /ili usluga – Proizvodnja (147 MEUR) i turizam (50 MEUR)
  2. Podrška poduzećima u ispunjavanju standarda i certificiranju proizvoda u svrhu povećanja konkurentnosti i pristupa međunarodnim tržištima – 20 MEUR
  3. Podrška stvaranju napredne poslovne infrastrukture i povezanih naprednih poslovnih usluga koje se nude poduzetnicima, kao i poboljšanje kvalitete takvih infrastruktura i usluga – 70 MEUR
  4. Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa – 3 MEUR.

[article_files src=”1417609660minpo_eu_fondovi_najava_1.pptx>Preuzmi datoteku

Natječaji će biti otvoreni TRAJNO kako bi poduzetnici mogli uskladiti i planirati svoju poslovnu godinu, odnosno kada se prijaviti i kada započeti projekt.

Da bi projekt bio prihvatljiv, poduzetnik ga treba prikazati kao produktivnu investiciju, što znači da će, osim projektnom prijavom, relevantnim planom/studijom morati dokazati da ima dobar proizvod i tržište, održivost poslovanja, razrađen način prodaje i marketinšku strategiju, povrat investicije, te da može osigurati uspješno poslovanje unutar minimalno tri godine.

(Informacije s XIII. Nacionalne konferencije o gospodarstvu i poduzetništvu, 02.11.2014.)

Skip to content