Vijesti

Moj posao – moja budućnost

Ekonomska škola Požega prijavila je manifestaciju “Moj posao – moja budućnost” na Javni poziv Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za gospodarsku manifestaciju te je dobila sredstva za njeno održavanje. U prijavi im je pomogla Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o.
Cilj manifestacije „Moj posao – moja budućnost“ je poticanje i promidžba poduzetništva, kroz prezentacije i radionice, učenički sajam, panel raspravu s poduzetnicima i prezentaciju mogućnosti povlačenja EU sredstava i prezentaciju mjera HZZ-a za zapošljavanje.

– „Kroz ovu manifestaciju također želimo povezati učenike Ekonomske škole Požega sa učenicima škola gostiju (poslovnih partnera vježbeničkih tvrtki), koji imaju iskustva u vježbeničkim tvrtkama, te sa stvarnim (mladim) poduzetnicima koji su uspješno pokrenuli svoje start up tvrtke. Poduzetnici će razmijeniti iskustva te potaknuti učenike na samozapošljavanje nakon završetka školovanje, ali i pronaći nove potencijalne i kvalitetne radnike za svoje tvrtke.“ – istaknula je ravnateljica Ekonomska škole Marina Pakrac, koja je gostima zaželjela ugodan boravak u Požegi.
Pokrovitelj manifestacije je i Požeško-slavonska županija, a na otvaranju, prisutne je pozdravila pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti dr.sc. Vesna Vlašić. – „Ovaj događaj iznimno je važan za mlade ljude koji će imati priliku pokazati što su naučili kroz svoje školovanje. Također će se susresti s poduzetničkim svijetom, mladim poduzetnicima I s mnogo drugih poslovnih ljudi koji će im moći prenijeti svoje iskustvo.” – rekla je pročelnica.
Kako je Požega domaćin ovog događaja, prisutne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha. – „Grad Požega je u namjeri biti u punom smislu riječi Grad prijatelj gospodarstva, a naše odluke na prošlim gradskom vijeću idu tim smjerom te se veselimo što su škole, a i naša Ekonomska škola prepoznale tu potrebu te mlade podržavaju u svim potrebnim znanjima I vještinama.” – rekao je Troha.

Tijekom trajanja sajma, održana je panel rasprava na temu „Poduzetništvo u Požeško-slavonskoj županiji“ na kojoj su uspješni mladi poduzetnici razmijeniti svoja iskustva s učenicima kako bi ih potakli na otvaranje vlastitih tvrtki nakon obrazovanja i/ili usmjerili ih na daljnje obrazovanje s kojima će se kasnije lakše pronaći radno mjesto.
Panelisti su bili:
1.BIM PROJEKT j. d.o.o. – Matej Šarić
2.Business Depot d.o.o. –  Mario Đaković
3.Obrt Business Depot – Matea Đaković
4.PNP elektronika j.d.o.o. – Davor Pavošević 
5.PODUZETNIČKI CENTAR PLETERNICA – Marija Šarić 
6.HZZ – Martina Keller 

Nakon toga, Mihael Rukavina iz HZZ-a Područni ureda Požega, održao je predavanje  na temu „Informiranje i savjetovanje o mogućnostima samozapošljavanja“ – o korištenju mjera aktivne politike zapošljavanja i samozapošljavanja. Tomislav Obradović iz Regionalne razvojne agencija Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o održao je predavanje na temu: „Mogućnostima i uvjetima za ostvarivanjem poticaja za samozapošljavanje iz EU fondova“. 

 

 

  

Skip to content