Vijesti

Korak bliže u brendiranju Požeško-slavonske županije kao vinske destinacije

Grad Pakrac u partnerstvu s Požeško-slavonskom županijom, Gradom Pleternicom, Muzejom grada Pakraca, Gradskom knjižnicom Pakrac, Turističkom zajednicom Požeško-slavonske županije i Javnom ustanovom Pleternica uz tehničku pomoć Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, provodi projekt Svijet graševine (Spahijski podrum, Muzej bećarca, brendiranje)  sa svrhom uspostave nove destinacije vinskog i kulturnog turizma.

Požeško-slavonska županija kao nositelj projektne aktivnosti promocije „Svijet graševine“ u procesu je izrade Strateškog i akcijskog plana Svijeta graševine. Dana 19.1.2021. održan je sastanak i radionica projektnog tima zajedno sa ugovorenim izrađivačem plana – tvrtkom Muze d.o.o. za savjetovanje i upravljanje u kulturi i turizmu. U procesu izrade planirane su dodatno još dvije radionice na kojima će se uključivati i širi dionici projekta doprinoseći različite  poglede i ideje na temu razvoja vinskog i kulturnog turizma.

Konačan rezultat je Strateški i akcijski plan Svijeta graševine koji treba prikazati smjernice razvoja destinacije vinskog i kulturnog turizma „Svijet graševine“, s planom aktivnosti za kratkoročno (2 godine), srednjoročno (4 godine) i dugoročno razdoblje (8 godina). Ujedno dokument postavlja opis ciljeva i okvire za izradu projektnih i strateških dokumenata (Brend strategija, Marketing plan s pripadajućim akcijskim planom, Knjiga standarda vizualnog identiteta, Idejno i izvedbeno rješenje Sustava signalizacije te Studije razvoja suvenira)  i  produkcija (tiskanih, IT i multimedija produkcija te produkcije suvenira).

Strateška i upravljačka, studijska i izvedbena dokumentacija te promotivne produkcije koje su sadržane u aktivnostima promocije nužne su kako bi se prezentirala i pozicionirala nova kulturno-turistička destinacija te osigurala održivost projekta.

Skip to content