Vijesti

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije provodi projekt MEET.IN.G

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s Fondazione ISI, Italija i TVT Innovation, Francuska provodi projekt MEET.IN.G (engl. MEETings for INnovation Growth in SMEs: Enhancing collaboration with innovative start-ups) koji je usmjeren na zajedničko rješavanje izazova podrške inovacijama, odnosno jačanje usvajanja prakse Otvorene Inovacije (OI) MSP-a kako bi se ojačala suradnja između MSP-a i inovativnih start-up tvrtki.

Projektom MEET.IN.G se žele identificirati i osmisliti novi programi čiji je cilj podržavanje usvajanja OI prakse od strane MSP-a, jačanje suradnje između MSP-a i inovativnih start-up tvrtki.

Jedan od specifičnih ciljeva projekta je:

  • identificirati dobre prakse u pogledu usvajanja alata OI (Otvorene Inovacije) od strane MSP-a u Europi i izvan granica EU-a.

Identifikacija će se provoditi s dvostrukom svrhom:

  • pronaći programe i inicijative koje su osmislile agencije za inovacije i drugi javni subjekti kako bi se iskoristio inovativni ekosustav start-up tvrtki za poticanje inovacija u MSP-ima;
  • tražiti inicijative Otvorenih Inovacija koja se izravno provode pojedini MSP-i kako bi radili s inovativnim start-up tvrtkama.

Više informacija o projektu možete naći na poveznici: MEET.IN.G .

Skip to content