Vijesti

Dani otvorenih vrata EU projekata 2021.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije i ove godine organizira „Dane otvorenih vrata EU projekata“ koji će se održavati u razdoblju od 20. do 30. studenoga 2021. godine. 

Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata“ je najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga. Ujedno, ovo je i prilika potencijalnim korisnicima sredstava iz EU fondova da iz prve ruke dobiju sve bitne informacije o tome kako prijaviti i provesti EU projekt te kako realizirati vlastite projektne ideje. „Dani otvorenih vrata EU projekata“ dio su šire kampanje Europske komisije pod nazivom „EU in My Region“ koja se provodi u svim zemljama članicama Europske unije.

Ovogodišnje aktivnosti provodit će najvećim dijelom virtualno dok će dio projekata zainteresirani građani moći posjetiti i osobno na lokaciji uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjere u borbi protiv pandemije bolesti COVID-19. Kroz posjete lokacijama, prijenose uživo, radionice, predavanja, virtualne šetnje te zabavni i edukativni program predstavit će se više od 150 korisnika i projekata.

Program “Dana otvorenih vrata EU projekata 2021.” možete pogledati na poveznici.

 

Skip to content