Vijesti

Analiza potencijala i razvoja poljoprivredne proizvodnje u Požeško-slavonskoj županiji – održan radni sastanak

U srijedu 10.06.2020. godine u prostorima Regionalnog koordinatora razvoja  Požeško-slavonske županije – PANORE, održan je radni sastanak u sklopu projekta „Regionalni centar razvoja poljoprivredne proizvodnje Požeško-slavonske županije“, čija je ukupna vrijednost  2.526.000 kuna.  Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek nositelj je izrade „Analize potencijala i razvoja poljoprivredne proizvodnje u Požeško-slavonskoj županiji“, koja je jedna od aktivnosti na ovom projektu. Dosadašnje rezultate istraživanja i izrađene dokumente prezentirali su prof.dr.sc. Goran Kušec, izv.prof.dr.sc. Tihana Sudarić i David Kranjac, mag.ing. U radu su prijedlozima i komentarima  sudjelovali ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja PSŽ mr.sc. Senka Horvat, pomoćnik ravnateljice dr.sc. Anton Devčić, voditeljica odjela za pripremu i provedbu projekata Jelena Ferdebar Hak i savjetnik za projekte Stjepan Jakopović. Očekivanja i stavove Požeško-slavonske županije pri izradi ove Analize, prezentirala je Elvira Mirković, voditeljica Odsjeka za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Nositelj projekta je Požeško-slavonska županija, dok je Regionalni koordinator razvoja PSŽ izradio projektnu prijavu te provodi ovaj projekt kojemu je cilj stvaranje podloge za razvoj poljoprivrednog sektora na području županije kroz poticanje udruživanja, kvalitetnije organiziranje poljoprivredne proizvodnje, izgradnju skladišnih kapaciteta, usvajanje novih znanja i praćenje novih trendova, izradom i primjenom stručnih analiza, studija i dokumenata.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.

Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te stranicu Europskih strukturnih investicijskih fondova na kojoj također možete naći više o Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Skip to content