Vijesti

27. studenoga u Osijeku prvi ICT skup „ICT – Ključ razvoja hrvatskog gospodarstva“

Ministarstvo gospodarstva Republike Hrvatske u četvrtak, 27. studenoga 2014. u Osijeku organizira prvi ICT summit, platformu za uspostavljanje izravnog dijaloga i suradnje među strateškim industrijama.

Projekt summita „ICT – ključ razvoja hrvatskog gospodarstva“ je početak implementacije „Industrijske strategije Republike Hrvatske 2014. – 2020.“, kojom je upravo ICT sektor prepoznat kao horizontalna industrija koja ima snagu svojim tehnološkim rješenjima jačati konkurentnost svih drugih sektora. Nužan preduvjet za to je uska suradnja unutar gospodarske zajednice. Potaknuti izravno povezivanje prerađivačke industrije s ICT sektorom i pomoći u oblikovanju novog prostora suradnje cilj je organizatora summita.

Još uvijek tek manji broj tvrtki, bez obzira radilo se o uslužnim ili proizvodnim, poznaje u potpunosti potencijale koje nude digitalne tehnologije i ICT sektor. Upravo digitalne tehnologije i ICT rješenja  imaju takav potencijal da mijenjaju ekonomiju, društvo i naš svijet. Stoga se svaka organizacija (proizvodna, prerađivačka ili uslužna) mora suočiti s izazovom korištenja ICT rješenja čije uvođenje u poslovne procese stvara preduvjete za rast organizacije kao i za traženje potpuno novih poslovnih modela i korisničkih tržišta.

Hoćemo li iskoristiti  priliku koju pruža digitalna ekonomija da bismo nastavili isporučivati iste proizvode i usluge na poboljšane načine ili ćemo stvarati nove proizvode i usluge, više dodane vrijednosti, prihvaćajući nove poslovne modele!? Tvrtka koja propusti uočiti razliku između ta dva poboljšanja, riskira u budućnosti, u prostoru digitalne ekonomije, postati nevažnom na  jedinstvenom unutarnjem tržištu EU kao i na globalnom tržištu. Taj rizik je tematski okvir unutar kojega će se odvijati program skupa. Kroz prezentacije, rasprave i radionice s konkretnim primjerima, gospodarstvenici imaju priliku saznati:

  •  kako ICT rješenja – transformiraju modele isporuke usluga, utječu na proizvodne troškove, odgovaraju na značajno promijenjene zahtjeve potrošača u odnosu na kvalitetu usluge i proizvoda  te povezuju poslovanje organizacije s rastom,
  • kako uporabom tehnologije pronaći potpuno nove poslovne ideje za poslovanje,
  • kako ‘ugradnjom’ ICT rješenja u svoje proizvode i usluge podići vrijednost organizacije,
  • kako sa stručnjacima iz različitih industrija otvoriti  nove prodajne niše.

Program je namijenjen vlasnicima poduzeća i članovima upravljačkih tijela koji donose ključne poslovne odluke u organizacijama iz prerađivačke industrije, trgovine, turizma, poljoprivrede, ali i u svim drugim sektorima – svima zainteresiranima za opstanak i rast na jedinstvenom digitalnom tržištu EU. Saznanja koja će gospodarstvenici dobiti na 1. ICT summitu u Osijeku mogu promijeniti njihovu poslovnu budućnost.

Ministarstvo gospodarstva pokrenulo je projekt u suradnji s Hrvatskim klasterom konkurentnosti ICT industrije, Udrugom informatičke i komunikacijske djelatnosti HUP-a, Udruženjem za informacijske tehnologije HGK, Udrugom hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera CISEx, Agencijom za investicije i konkurentnost AIK, te Gradom Osijekom.

Prvi ICT summit održati će se u velikoj dvorani hotela Osijek, www.hotelosijek.hr.

Na web stranicama događanja možete pronaći sve dodatne informacije, www.digitalnahrvatska.org, ali i prijaviti se za samo događanjehttp://www.digitalnahrvatska.org/events/1-ict-summit-2014-osijek/.

Za sve ostale informacije, kontaktirajte na; info@digitalnahrvatska.org.

ICT SUMMIT 2014  

Skip to content