Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Kulturne ustanove

Rok za prijavu

2 kolovoza, 2021
Facebook
Twitter
LinkedIn

Poziv na suradnju u obilježavanju Dana europske baštine 2021. godine u Hrvatskoj

Predmet natječaja

Manifestacija Dani europske baštine održat će se tijekom rujna i listopada 2021. godine sa zajedničkom temom Baština za sve.

Cilj je ovogodišnje manifestacije potaknuti zajedništvo, suradnju, uključivost i jednake mogućnosti za sve društvene skupine da dožive kulturnu baštinu. Odabrana tema omogućuje naime usmjerenost na različite društvene skupine koje stvaraju, čuvaju i predstavljaju baštinu kao dio vlastita identiteta i zalog za budućnost.

Sukladno napretku novih tehnologija, mogućnosti bržeg i lakšeg pristupa znanjima o kulturi i kulturnoj baštini te epidemiološkim izazovima, pozivamo vas da u obilježavanju ovogodišnjih Dana europske baštine, uz uobičajene načine organiziranja prigodnih programa poput radionica, obilazaka, izložbi, prezentacija i predavanja, uključite što više virtualnih sadržaja. Multimedijalnim pristupom pospješit će se kreativno prezentiranje sadržaja i sudjelovanje šireg raspona publike.

Radi pravovremene izrade službene programske knjižice Dana europske baštine za 2021. godinu, molimo da podatke o lokaciji, datumu i vremenu događanja, prema potrebi poveznicu na virtualno događanje, opis događanja u duljini od pola tekstualne kartice (900 znakova s razmacima) i dvije karakteristične fotografije u formatu JPG s pripadajućim legendama, podacima o autoru te reguliranim autorskim pravima dostavite do 2. kolovoza 2021. godine putem elektroničke pošte na adresu: danieuropskebastine@min-kulture.hr.

Objavljeni natječaj

Skip to content