Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

MJERA 1.: subjekti koji posluju kao odobreni objekti za klanje peradi MJERA 2.: primarni proizvođači konzumnih jaja

Rok za prijavu

13 prosinca, 2021
Facebook
Twitter
LinkedIn

Otvoreno podnošenje zahtjeva za mjere iz Programa potpore sektoru peradarstva zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19

Predmet natječaja

Otvoreno podnošenje zahtjeva iz Programa potpore sektoru peradarstva zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19.

Cilj Program potpora je saniranje gubitaka nastalih zbog tržišnih poremećaja plasiranja svježeg mesa peradi i konzumnih jaja A klase uslijed pojave pandemije COVID-19 te zadržavanja postojeće razine zaposlenosti u sektoru peradarstva, kao i proizvodnje sirovine za prerađivačku industriju.

Mjere u provedbi Programa su sljedeće:

1. Potpora za gubitke zbog prisilnog smrzavanja mesa peradi i pada prodaje svježeg mesa peradi

2. Potpora za gubitke zbog poteškoća u plasmanu jaja A klase

Za MJERU 1. Zahtjev za potporu se podnosi na Obrascu „Zahtjev za Mjeru 1 Potpora za gubitke zbog prisilnog smrzavanja mesa peradi i pada prodaje svježeg mesa peradi“, kojeg je podnositelj dužan ispisati, ovjeriti i dostaviti na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d, 10 000 Zagreb, s naznakom: „Program potpore sektoru peradarstva zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19“.

Potpora za MJERU 1. je u vrijednosti 14 milijuna kuna, a dodijelit će se subjektima koji posluju kao odobreni objekti za klanje peradi zbog nemogućnosti plasiranja mesa na tržište te povećanih troškova nastalih uslijed skladištenja odnosno smrzavanja većih količina mesa koje se naknadno plasiralo na tržište po nižim prodajnim cijenama.

Za MJERU 2. Zahtjev za potporu se podnosi Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije Agencije za plaćanja izravno ili u podružnicama Agencije za plaćanja.

Potpora za MJERU 2. je u vrijednosti 6 milijuna kuna, a dodjeljuje se primarnim proizvođačima konzumnih jaja zbog nemogućnosti plasmana jaja A klase na tržište, pada cijene te većih količina jaja A klase koja su predana u preradu po nižim cijenama.

Po podnošenju Zahtjeva putem AGRONET-a podnositelj je dužan dostaviti ispisani i ovjereni Zahtjev na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d, 10 000 Zagreb, s naznakom: „Program potpore sektoru peradarstva zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19“.

Zahtjeve za Potporu moguće je podnijeti najkasnije do 13. prosinca 2021. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content