Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem (R&D performing SME)

Rok za prijavu

12 rujna, 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn

Otvaranje poziva za međunarodne suradničke projekte u programu Eurostars 3

Predmet natječaja

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) najavljuje otvaranje zajedničkog poziva za međunarodne suradničke projekte u programu Eurostars 3 te omogućuje tvrtkama da pošalju radnu verziju svoje prijave na natječaj Vaučer program za usluge stručnjaka za pomoć u pripremi projektne prijave za program Eurostars.

Eurostars je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice u projektu.

Ciljevi programa

  • Potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet,
  • Potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika,
  • Stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman.

Vaučeri u iznosu od 3.350 EUR dodjeljivat će se najbolje ocijenjenim pretprijavama za sufinanciranje usluga stručnjaka za pomoć u pripremi projekata.

Dostava pretprijave nije obavezna, no na ovaj način tvrtke imaju mogućnost:

  • dobiti Vaučer u iznosu od 3.350 EUR za usluge stručnjaka za pisanje projektne prijave te;
  • provjeriti koliko je projekt u skladu s propozicijama programa.

Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem (R&D performing SME). Uloga razvojno istraživačkih poduzeća u projektu mora biti značajna.

Vrijednost financiranja: Max. 200.000 EUR ili do 60 % za mikro i mala poduzeća te 50 % za srednja poduzeća, ovisno što je manje.

Opravdani troškovi: plaće zaposlenih, amortizacija i sitni inventar, troškovi vanjskih usluga, troškovi putovanja, ostali razvojni troškovi.

Prijava se sastoji od 2 koraka:

  • Online prijava putem popunjavanja Eurostars Obrasca za prijavu (eng. Eurostars Application Form) – https://eurekanetwork.org/opencalls/eurostars-funding-programme-2024-call-7/ (do 12.9.2024.)
  • Dostaviti nacionalnu dokumentaciju za hrvatske partnere HAMAG-BICRO-u (do 22.9.2024.) prema Priručniku za program Eurostars.

 

Rok za podnošenje pretprijave je 07.07.2024. godine.

Rok za podnošenje pune prijave je 12.09.2024. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content