Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Rok za prijavu

26 ožujka, 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljeni natječaji EIT FOOD ENTREPRENEURS

Predmet natječaja

Europski institut za inovacije i tehnologiju (European Institute of Innovation and Technology – EIT) objavljuje natječaje kroz tri programa koji zadovoljavaju sve faze poslovnog rasta.

Programi EIT-a za prehrambeno poduzetništvo osmišljeni su za pokretanje, ubrzavanje i skaliranje utjecajnih start-upova u prehrambenoj industriji kako bi se riješili izazovi globalnog prehrambenog sustava i pružile nove prehrambene inovacije i poslovanja diljem svijeta.

Tri programa pokrivaju:

  • Tržišni potencijal (EIT Food Seedbed Incubator);
  • Ubrzanje poslovanja i validacija tržišne tehnologije (EIT Food Accelerator Network);
  • Povećanje komercijalnih mogućnosti (EIT Food RisingFoodStars);

 

Programi nude priliku poduzetnicima u svim fazama njihovog putovanja da iskoriste podršku najveće svjetske zajednice za inovacije u poljoprivrednoj prehrani. Ta podrška uključuje programe obuke, industrijske događaje i umrežavanje svjetske klase. Start-upovi koji budu uspješni u svojoj prijavi mogli bi dobiti sredstva do 500 000 EUR od EIT Fooda.

Odabrani start-upovi također će imati koristi od:

  • Obuka vodeća u sektoru
  • Personalizirano mentorstvo
  • Pilot projekti visokog učinka
  • Pristup najvećoj svjetskoj mreži inovacija u hrani

 

1) SEEDBED INCUBATOR

Cilj programa: transformirati znanstvene i tehnološke inovacije u tržišno orijentirano poslovanje.

Sudjelovanjem u programu povezujete se s drugim vlasnicima tvrtki i znanstvenicima iz poljoprivredno-prehrambenog sektora s ciljem suradnje i razmjene znanja.

Mogućnost ostvarivanja financijske potpore do ukupno 17.000 EUR i ostvarivanja mogućnosti sudjelovanjem na EIT Food treninzima i primanje dodatnih financijskih potpora.

Prihvatljivi prijavitelji: svi koji posjeduju tehnologiju utemeljenu na znanosti, s minimalnom razinom tehnološke spremnosti, a koja može pomoći u transformiranju prehrambenog sustava; mogućnost prijave individualno ili u timu; prijavitelji trebaju biti stanovnici ili državljani EU koji imaju osnovanu tvrtku ili je planiraju osnovati.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

 

2) RISINGFOODSTARS PROGRAM

Cilj programa je identifikacija scale-up tvrtke iz poljoprivredno-prehrambenog sektora te njihovo osnaživanje s ciljem značajne promjene budućeg prehrambenog sustava.

Program nudi: analizu start-up tvrtke, procjenjivanje njezinih snaga i nedostataka u svrhu definiranja specifičnih potreba; interaktivne radionice u malim grupama i 1:1 mentorstvo; mogućnosti pronalaženja financiranja kroz EIT i mrežu investitora identificiranje i povezivanje s partnerima u cilju izlaska na tržište, komercijalizacije i povezivanje s velikim EU tvrtkama i investitorima.

Prihvatljivi prijavitelji: tvrtka iz EU ili Horizon Europe zemalja; male tvrtke (između 5 i 49 zaposlenika i manje od 10 milijuna eura prometa); tvrtka koja je prošla fazu ideje, ima kupce koji plaćaju i sa svojim proizvodima se uklapaju u domaće tržište.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

 

3) ACCELERATOR NETWORK PROGRAM

Cilj programa: proširivanje mreže poslovanja, ubrzavanje napretka, ubrzavanje tehnološke inovacije i ubrzavanje samog poslovanja.

Program je namijenjen za registrirane (pre) startu-pove koji žele ispitati tehnologiju i ubrzati svoje poslovanje u svrhu postizanja krajnjeg cilja- uspješno uvođenje rješenja na tržište.

Program nudi mentorstvo, treninge i financijsku potporu do 500.000 EUR po poduhvatu putem financijskog ugovora Simple Agreement for future equity (SAFE), te mogućnost do 1.500 EUR financiranja bez udjela za putovanja na mrežne događaje i sastanke.

Više informacija o Programu možete pronaći OVDJE.

 

Rok za prijavu na Programe otvoren je do 26. ožujka 2023. godine. 

Objavljeni natječaj

Skip to content