Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Organizacije civilnog društva, pojedinci i privatna poduzeća koja provode neprofitne inicijative

Rok za prijavu

31 srpnja, 2022
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljena Nagrada EGSO-a za organizacije civilnog društva u 2022. godini

Predmet natječaja

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) počeo je zaprimati prijave za Nagradu za civilno društvo 2022. kojom će se nagraditi inovativni i kreativni projekti i inicijative u dvije kategorije: osnaživanje mladih i pomaganje ukrajinskim civilima pogođenima strašnim događajima u toj ratom zahvaćenoj zemlji.

Svojom prestižnom Nagradom za civilno društvo EGSO želi podići svijest o iznimnom doprinosu civilnog društva stvaranju europskog identiteta i građanstva te promicanju zajedničkih vrijednosti koje jačaju europsku integraciju.

Izabrat će se najviše šest dobitnika – tri po kategoriji – koji će dobiti nagrade u ukupnoj vrijednosti od 60 000 eura. Svečanost dodjele nagrada održat će se 14. i 15. prosinca 2022. u Bruxellesu, tijekom plenarnog zasjedanja EGSO-a.

Rok za prijavu je 31. srpnja 2022. u 10:00 sati (po briselskom vremenu).

Nagrada je dostupna svim organizacijama civilnog društva, pojedincima i privatnim poduzećima koja provode neprofitne inicijative. Organizacije i poduzeća moraju biti službeno registrirani u EU-u, dok pojedinačni podnositelji zahtjeva moraju biti građani EU-a ili državljani trećih zemalja koji borave u EU-u.

Sve inicijative i projekti moraju se provoditi u EU-u, osim projekata iz 2. kategorije (Europsko civilno društvo za Ukrajinu) koji se mogu provoditi i u Ukrajini.

Cjelokupan popis uvjeta i internetski obrazac za prijavu dostupni ovdje.

Nagrada, koja se ove godine dodjeljuje 13. put, svake je godine usmjerena na drugu temu koja je u datom trenutku posebno važna za EU, a kategorije i teme su slijedeće:

1. kategorija: Mladi su naša budućnost, ali i sadašnjost

Tema 1. kategorije jest osnaživanje mladih.

2. kategorija: Zajedništvo s Ukrajinom

Tema 2. kategorije jest potpora europskog civilnog društva Ukrajini. Nagradom će se odati priznanje učinkovitim, inovativnim i kreativnim inicijativama čiji je cilj pomoći civilima koji pate zbog rata.

Projekti koji ispunjavaju uvjete za nagradu mogu obuhvaćati širok raspon tema, kao što su pružanje humanitarne pomoći, utočišta ili hitne pomoći; pružanje socijalne, psihološke ili administrativne potpore; pomaganje ukrajinskim izbjeglicama da se integriraju u zemlje domaćine, primjerice organiziranjem poduke jezika ili pomoći u pronalasku zaposlenja; pomaganje ranjivim osobama ili pak borba protiv dezinformacija o ratu u Ukrajini.

Detaljniji (no ne i konačan) popis mogućih tema projekata za obje kategorije dostupan je na posebnoj internetskoj stranici EGSO-a.

Objavljeni natječaj

Skip to content