Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Srednje škole

Rok za prijavu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Objavljen poziv školama za sudjelovanjem na izložbi „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“

Predmet natječaja

Ministarstvo poljoprivrede i ove godine u povodu obilježavanja Svjetskog dana osviještenosti o otpadu od hrane i s ciljem podizanja svijesti javnosti o problematici otpada od hrane, organizira izložbu pod nazivom „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“ te je objavljen Javni poziv svim srednjim školama za sudjelovanjem u izložbi „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“.

Održavanje izložbe predviđeno je za 29. rujna 2022. budući da je taj datum od strane Ujedinjenih naroda i Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) proglašen Svjetskim danom osviještenosti o otpadu od hrane, u paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu i bit će besplatna za sve posjetitelje.

Ideja izložbeHrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“ je da u sedam tematskih sekcija, koje zajedno čine jednu cjelinu, učenici srednjih škola kroz svoje praktične i kreativne radove podignu svijest o problemu bacanja hrane te pruže potrošačima jednostavne savjete kako smanjiti otpad od hrane kod kuće, u restoranu i prilikom kupovine.

Pozivaju se sve srednje škole u Republici Hrvatskoj da se prijave na Javni poziv i sudjeluju kao izlagači na izložbi „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“ te budu aktivni sudionici aktivnosti koja doprinosi ostvarenju cilja UN Agende za održivi razvoj do 2030. godine, a to znači prepoloviti otpad od hrane na razini maloprodaje i kućanstava te općenito smanjiti gubitke hrane duž cijelog prehrambenog lanca.

Ovo događanje je dio informativno-edukativne kampanje za sprječavanje otpada od hrane, koja se provodi u okviru mjere „Unaprjeđenje sustava doniranja hrane RH“ Nacionalnog plana za oporavak i otpornost RH, mjeri vrijednoj 32 milijuna kuna.

Objavljeni natječaj

Skip to content