Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Poziv je usmjeren lokalnim i regionalnim vlastima te nevladinim organizacijama da dostave prijedloge kandidatura za 8. Nagradu za krajolik Vijeća Europe (2022.-2023.)

Rok za prijavu

15 siječnja, 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Poziv na prijavu za Nagradu za krajolik Vijeća Europe (2022.-2023.)

Predmet natječaja

Ministarstvo kulture i medija poziva lokalne i regionalne vlasti te nevladine organizacije da dostave prijedloge kandidatura za 8. Nagradu za krajolik Vijeća Europe (2022.-2023.), sukladno članstvu Republike Hrvatske u Vijeću Europe i aktivnostima Vijeća Europe u području ljudskih prava, demokracije i održivog razvitka, u promicanju teritorijalnih dimenzija ljudskih prava i demokracije, dajući značaj mjerama koje se poduzimaju kako bi krajolik osigurao uvjete za život ljudi, uzimajući u obzir vrijednost krajolika, s prirodnim i ljudskim komponentama, kao važan dio kvalitete života za ljude posvuda: u degradiranim područjima kao i u područjima visoke kvalitete koja su prepoznata kao područja iznimne ljepote.

Nagrada se dodjeljuje temeljem Rezolucije CM/Res(2008)3 Odbora ministara o pravilima za dodjelu nagrade te ima za cilj podići svijest civilnog društva o vrijednosti krajolika, njegovoj ulozi i promjenama koje doživljava.

Kriteriji su održivi teritorijalni razvitak, primjer vrijednosti, sudjelovanje javnih službi i podizanje svijesti.

U skladu s Rezolucijom CM/Res(2017)18 Odbora ministara o Savezu za nagradu Landscape Award Vijeća Europe, „uzorna dostignuća koja prezentiraju zemlje stranke Europske konvencije o krajoliku u okviru sesija nagrade Landscape Award Vijeća Europe i koja je priznao Odbor ministara Vijeća Europe predstavljaju dio ‘Saveza za nagradu Landscape Award’ Vijeća Europe”.

Prijavni obrazac potrebno je dostaviti Ministarstvu kulture i medija zajedno s prilozima na e- mail adresu: pisarnica@min-kulture.hr s naznakom „Kandidatura za 8. Nagradu za krajolik Vijeća Europe 2022.-2023.“ do 15. siječnja 2023. godine.

Prijedlog za kandidaturu potrebno je dostaviti i na isprintanom obrascu i poštom, zajedno sa prilozima na adresu: Ministarstvo kulture i medija, Runjaninova 2, Zagreb, s naznakom „Kandidatura za 8. Nagradu za krajolik Vijeća Europe 2022.-2023.“

Objavljeni natječaj

Skip to content