Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Jedinice lokalne samouprave i regionalne (područne) samouprave

Rok za prijavu

22 ožujka, 2021
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga za sufinanciranje troškova uključivanja djece u socioekonomski nepovoljnoj situaciji u predškolske programe

Predmet natječaja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga za sufinanciranje troškova uključivanja djece u socioekonomski nepovoljnoj situaciji u predškolske programe u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

U okviru ovog Poziva financirat će se uključivanje djece iz skupina u socioekonomski nepovoljnoj situaciji u predškolske programe kroz financiranje cjelodnevnog redovitog programa predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu pripadnike ciljane skupine.

Opći cilj je povećanje sudjelovanja djece iz skupina u socioekonomski nepovoljnom položaju u predškolskim programima u svrhu smanjenja rizika ranog napuštanja školovanja te rizika od siromaštva i socijalne isključenosti.

Prijavitelji mogu biti:

  • Jedinice lokalne samouprave
  • Jedinice regionalne (područne) samouprave

 

Partneri mogu biti osnivači dječjih vrtića koji geografski pripadaju području županije prijavitelja, osnivači osnovnih škola u kojima se provode programi predškolskog odgoja koji geografski pripadaju području županije prijavitelja, osnovne škole koje provode program predškolskog odgoja a u koje su upisana djeca koja će sudjelovati u projektu, dječji vrtići u koje su upisana djeca koja će sudjelovati u projektu, jedinice područne (regionalne) samouprave na čijem području djeluje prijavitelj te regionalne razvojne agencije.

Ukupna vrijednost natječaja je 150.000.000,00 kn , a iznos ESF sufinanciranja (85%) iznosi 127.500.000,00 kn te nacionalno sufinanciranje u iznosu od 22.500.000,00 kn.

U sklopu ovog Poziva sufinanciranje projekata od strane prijavitelja i/ili partnera je obavezno, a stope sufinanciranja određene su sukladno stopama rizika od siromaštva županija u kojoj se nalazi prijavitelj.

Trajanje projekata: 24 mjeseca

Krajnji rok za prijavu djece (1. faza): 8. veljače 2021.

Krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga (2. faza): 22. ožujka 2021.

Objavljeni natječaj

Skip to content