Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici

Rok za prijavu

31 prosinca, 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga Stažiranje u gospodarstvu

Predmet natječaja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021.-2026. objavljuje Poziv na dostavu projektnih prijedloga Stažiranje u gospodarstvu.

Svrha ovog Poziva je stvaranje poduzetničkog duha mladih istraživača kroz usvajanje poduzetničkih vještina za istraživačke djelatnosti.

Posebni ciljevi Poziva:

  1. Razvoj kapaciteta mladih istraživača;
  2. Povećanje iskustva mladih istraživača u poslovnom sektoru; i
  3. Unaprjeđenje suradnje istraživačkih organizacija i poduzeća.

 

Poziv stažiranja u gospodarstvu namijenjen je za usavršavanje osoba koje žele, uz zaposlenje u poduzeću, pohađati doktorske studije i steći doktorat. Pozivom se podržava usavršavanje doktorskih studenata u područjima tehničkih, prirodnih, biotehničkih i biomedicinskih znanosti. Poziv omogućuje uspostavu suradnje između istraživačkih organizacija, poduzeća i mladih istraživača na projektima od zajedničkog interesa.

Prijavu na poziv podnosi poduzeće koje će zaposliti osobu u poduzeću, a koja će upisati doktorat ili je već upisala doktorat u akademskoj godini 2022./2023. na istraživačkoj organizaciji. Projektni tim sastavljen je od mladog istraživača (doktorskog studenta), mentora iz istraživačke organizacije i voditelja istraživanja prijavitelja. Potpora omogućava poduzeću da zaposli doktorskog studenta u punom radnom vremenu, na tri godine, te da osigura sudjelovanje doktorskog studenta na relevantnim edukacijama za jačanje vještina za pametnu specijalizaciju, industrijsku tranziciju i poduzetništvo, od čega je obavezno sudjelovanje svakog doktorskog studenta na najmanje jednoj edukaciji za jačanje poduzetničkih vještina.

Ukupna bespovratna sredstva: 2.402.282,83 €

Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 65.000,00 €

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 105.000,00 €

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog poziva:

  • Mikro poduzetnici
  • Mali poduzetnici
  • Srednji poduzetnici
  • Veliki poduzetnici

 

Datum početka zaprimanja projektnih prijava: 17.01.2023. dok je rok za podnošenje projektnih prijava 31.12.2023.

Objavljeni natječaj

Skip to content