Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Na Natječaj se može prijaviti pravna osoba iz sustava sporta – udruga koja je osnovana sukladno Zakonu o udrugama („Narodne novine“, broj: 74/14, 70/17, 98/19 i 151/22) i Zakonu o sportu („Narodne novine“, broj: 141/22) te koja ispunjava sve uvjete Natječaja.

Rok za prijavu

2 ožujka, 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini

Predmet natječaja

Temeljni ciljevi Natječaja su osmisliti i provesti učinkovite i održive aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, a usmjerene su na poticanje bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem, organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima.

Na Natječaj se može prijaviti pravna osoba iz sustava sporta – udruga koja je osnovana sukladno Zakonu o udrugama („Narodne novine“, broj: 74/14, 70/17, 98/19 i 151/22) i Zakonu o sportu („Narodne novine“, broj: 141/22) te koja ispunjava sve uvjete Natječaja.

Prihvatljivi partneri u provedbi programa mogu biti udruge iz sustava sporta; ustanove iz sustava sporta te odgojno – obrazovne ustanove.

Prema ciljevima Natječaja za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini, Ministarstvo turizma i sporta sufinancirat će sportske programe po sljedećim programskim područjima:

  • PP1 Poticanje programa bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem;
  • PP2 Poticanje programa organiziranja natjecanja te sudjelovanja na istima na kojima sudjeluju samo sportaši iz Republike Hrvatske te odlazak sportaša na međunarodno natjecanje izvan Republike Hrvatske;
  • PP3 Poticanje programa organiziranja međunarodnih sportskih natjecanja.

 

Ukupna financijska sredstva za provedbu Natječaja iznose od 2.186.041,00 eura, po područjima i iznosima kako slijedi:

  • PP1 Poticanje programa bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem, planirana vrijednost iznosi 1.278.000,00 eura;
  • PP2 Poticanje programa organiziranja natjecanja te sudjelovanja na istima na kojima sudjeluju samo sportaši iz Republike Hrvatske te odlazak sportaša na međunarodno natjecanje izvan Republike Hrvatske, planirana vrijednost iznosi 500.000,00 eura;
  • PP3 Poticanje programa organiziranja međunarodnih sportskih natjecanja, planirana vrijednost iznosi 400.000,00 eura.

 

Ministarstvo turizma i sporta sufinancirat će prihvatljive troškove programa najviše do 80% vrijednosti prijavljenog programa.

Prihvatljive projektne aktivnosti su:

  • organiziranje programa bavljenje amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem;
  • organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na istima u Republici Hrvatskoj koja nisu međunarodnog karaktera;
  • organiziranje sudjelovanja sportaša na sportskim natjecanjima izvan Republike Hrvatske;
  • organiziranje međunarodnih sportskih natjecanja.

 

Za prijavu na Natječaj prijavitelji otvaraju korisnički račun putem Nacionalnog informacijskog sustava u sportu https://issobrasci.gov.hr/ te popunjavaju obrazac prijave. Popunjeni Obrazac programa i Obrazac proračuna programa te ostala obavezna Natječajna dokumentacija učitava se putem obrasca prijave kroz Nacionalni informacijski sustav u sportu.

Natječaj je otvoren od 1. veljače do 2. ožujka 2023. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content