Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Stručne organizacije uključene u sektor vina, organizacije proizvođača vina, udruženja organizacija proizvođača vina, privremena ili stalna udruženja dvaju ili više proizvođača, međusektorske organizacije uključene u sektor vina i javnopravna tijela koja predstavljaju proizvođače vina, osim korisnika Državnog proračuna.

Rok za prijavu

12 kolovoza, 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Natječaj za podnošenje zahtjeva za potporu iz sektora vina unutar Strateškog plana zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. za intervenciju „58.1.h.01. – INFOR(58(1)(h)) – mjere informiranja koje se odnose na vina Unije i provode u državama članicama i kojima se potiče odgovorna konzumacija vina ili promiču sustavi kvalitete Unije koji obuhvaćaju oznake izvornosti i oznake zemljopisnog podrijetla“

Predmet natječaja

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisuje Natječaj za podnošenje zahtjeva za potporu iz sektora vina unutar Strateškog plana zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. za intervenciju „58.1.h.01. – INFOR(58(1)(h)) – mjere informiranja koje se odnose na vina Unije i provode u državama članicama i kojima se potiče odgovorna konzumacija vina ili promiču sustavi kvalitete Unije koji obuhvaćaju oznake izvornosti i oznake zemljopisnog podrijetla“.

Predmet Natječaja je dodjela sredstava potpore za intervenciju 58.1.h.01. – INFOR(58(1)(h)) – mjere informiranja koje se odnose na vina Unije i provode u državama članicama i kojima se potiče odgovorna konzumacija vina ili promiču sustavi kvalitete Unije koji obuhvaćaju oznake izvornosti i oznake zemljopisnog podrijetla unutar Strateškog plana zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.-2027.

Prihvatljivi korisnici sredstava u intervenciji 58.1.h.01. Informiranje su:

 • stručne organizacije uključene u sektor vina,
 • organizacije proizvođača vina,
 •  udruženja organizacija proizvođača vina,
 • privremena ili stalna udruženja dvaju ili više proizvođača,
 • međusektorske organizacije uključene u sektor vina i ,
 • javnopravna tijela koja predstavljaju proizvođače vina, osim korisnika Državnog proračuna.

 

Ukupan iznos raspoloživih sredstava u ovom Natječaju iznosi 18.000 EUR.

Minimalni iznos potpore po projektu je 3.000 eura.

Maksimalni iznos potpore po projektu je 10.000 eura.

Prihvatljivi troškovi u intervenciji 58.1.h.01. Informiranje su troškovi nastali tijekom provođenja sljedećih informativnih aktivnosti:

 • informativne kampanje,
 • sudjelovanje na događanjima, sajmovima i izložbama od nacionalnog značaja ili od značaja za Europsku uniju,
 • oglašavanje u medijima na tržištu država članica Europske unije,
 • izradu i distribuciju informativnih materijala za tržište država članica Europske unije,
 • administrativne troškove i troškove osoblja korisnika.

 

Zahtjev za potporu podnositelj popunjava u elektroničkom obliku putem AGRONET-a. Prilikom popunjavanja zahtjeva za potporu podnositelj popunjava tražene podatke i učitava traženu dokumentaciju.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu istog u skladu s točkom IX. Natječaja je do 12. kolovoza 2024. do 12:00 sati.

Objavljeni natječaj

Skip to content