Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Natječaj je namijenjen učiteljima predmetne nastave u osnovnim školama, nastavnicima društvenih predmeta u srednjim školama te sveučilišnim profesorima i stručnjacima koji se aktivno bave edukacijom o holokaustu u Republici Hrvatskoj

Rok za prijavu

18 svibnja, 2022
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Natječaj za 25 stipendija za poučavanje o holokaustu

Predmet natječaja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Yad Vashem – svjetski centar za sjećanje na holokaust raspisuju natječaj za 25 stipendija za poučavanje o holokaustu.

Natječaj je namijenjen učiteljima predmetne nastave u osnovnim školama, nastavnicima društvenih predmeta u srednjim školama te sveučilišnim profesorima i stručnjacima koji se aktivno bave edukacijom o holokaustu u Republici Hrvatskoj.

Imajući u vidu višepredmetni pristup tematici holokausta, uz učitelje i nastavnike povijesti za stipendiju se mogu prijaviti i učitelji predmetne nastave i nastavnici drugih društvenih predmeta, primjerice vjeronauka, etike, engleskoga jezika, hrvatskoga jezika itd., odnosno svi nastavnici koji u sklopu predmetne nastave obrađuju temu holokausta.

Edukacija će se održati u Yad Vashemu u Jeruzalemu, Država Izrael, u razdoblju od 22. do 29. lipnja 2022. godine.  

Budući da se seminar održava isključivo na engleskome jeziku, provjerit će se razina znanja engleskoga jezika kandidata koji zadovoljavaju uvjete natječaja i budu pozvani na razgovor.

Troškove boravka u Izraelu, odnosno smještaja i edukacije, snosit će Yad Vashem, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja snosit će putne troškove i troškove kotizacije odabranih kandidata. 

Zainteresirani kandidati trebaju dostaviti ispunjene obrasce s potpisom ravnatelja i pečatom obrazovne ustanove, kao i motivacijsko pismo na engleskome jeziku, uz naznaku: „Za natječaj za stipendije za poučavanje o holokaustu, Yad Vashem 2022.“ na adresu:

  • u elektroničkome obliku na adresu: pisarnica@mzo.hr ,
  • u papirnatome obliku poštom na adresu: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Samostalni sektor za koordinaciju europskih poslova i međunarodnu suradnju, Donje Svetice 38, 10 000 Zagreb.

 

Rok za prijavu na Natječaj je do 18. svibnja 2022. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content