Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Srednje škole te osnovne škole od petog do osmog razreda

Rok za prijavu

25 travnja, 2022
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Natječaj „Kreativni i Neovisni“ namijenjen svim učenicima srednjih škola i od petih do osmih razreda osnovnih škola u Požeško-slavonskoj županiji

Predmet natječaja

Požeško-slavonska županija objavila Natječaj je namijenjen svim učenicima srednjih škola i od petih do osmih razreda osnovnih škola u Požeško-slavonskoj županiji, za izradu: plakata, instalacije, fotografije ili jednominutnog filma.

Primjeri tema:

  • Što različite ovisnosti čine pojedincu, obitelji ili društvu?
  • Imam(o) stav i kažemo NE!
  • Prema vlastitom izboru u dogovoru sa mentorom neka druga tema iz područja ovisnosti ili zaštite mentalnog zdravlja.

 

Cilj natječaja je da učenici pokažu znanje i svoj stav prema sredstvima ovisnosti (pušenje, alkohol, kocka, droge, moderne tehnologije) da se pozitivno dokazuju, da istaknu sposobnosti koje imaju, da afirmiraju pozitivne i zdrave stavove, te životne odabire.

Za sudjelovanje u natječaju, natjecatelji/ice će se moći javiti na način da u školi koju pohađaju izrade plakat, instalaciju, fotografiju ili jednominutni film na temu te iste dostave školskom povjerenstvu za odabir najboljih radova, u kategoriji najbolji individualni (pojedinačni) uradak, odnosno najbolji grupni uradak (grupno sudjelovanje ograničeno je na 2 ili 3 učenika/ce).

Natječaj će biti otvoren od 16. prosinca 2021. do 25. travnja 2022. godine.

Povjerenstvo za odabir svake škole dužno je izvršiti selekciju pristiglih radova do 06. svibnja 2022. godine, te najviše 5 radova (do 5 pojedinačnih i do 5 grupnih radova)  iz svake kategorije dostaviti na odabir Županijskom povjerenstvu.

Županijsko povjerenstvo odabir najbolja 3 rada u svakoj kategoriji izvršit će do kraja svibnja 2022., a proglašenje i dodjeljivanje nagrada održati će se u lipnju 2022. godine.

Požeško-slavonska županija i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije nagradit će sudionike za osvojeno 1., 2. i 3. mjesto unutar svake kategorije, pojedinačno i grupno. Nagradit će se i škole sudionice natječaja. Svaki učenik/ca može sudjelovati sa samo jednim radom (pojedinačno i u grupi).

Izložba najboljih radova održat će se u Mjesecu borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca 2022. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content