Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Natječaj je namijenjen svim učenicima srednjih škola i petih do osmih razreda osnovnih škola u Požeško-slavonskoj županiji

Rok za prijavu

15 travnja, 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Natječaj „Kreativni i Neovisni“

Predmet natječaja

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca 2023. godine, Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Požeško-slavonske županije i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije raspisuju Natječaj „Kreativni i Neovisni“.

Cilj natječaja je da učenici pokažu znanje i svoj stav prema sredstvima ovisnosti (pušenje, alkohol, kocka, droge, moderne tehnologije), da se pozitivno dokazuju, da istaknu sposobnosti koje imaju, te da afirmiraju pozitivne, zdrave stavove, te životne odabire.

Natječaj je namijenjen svim učenicima srednjih škola i petih do osmih razreda osnovnih škola u Požeško-slavonskoj županiji, za izradu: plakata, instalacije, fotografije ili jednominutnog filma.

Primjeri tema:

  • Sto različite ovisnosti čine pojedincu, obitelji ili društvu?
  • Imam(o) stav i kažemo NE!
  • Prema vlastitom izboru u dogovoru sa mentorom neka druga tema iz područja ovisnosti ili zaštite mentalnog zdravlja.

 

Za sudjelovanje u natječaju, natjecatelji/ice će se moći javiti na način da u školi koju pohađaju izrade plakat, instalaciju, fotografiju ili jednominutni film na temu, te iste dostave školskom povjerenstvu za odabir najboljih radova, u kategoriji najbolji individualni (pojedinačni) uradak, odnosno najbolji grupni uradak (grupno sudjelovanje ograničeno je na 2 ili 3 učenika/ce).

Požeško-slavonska županija i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije nagradit će sudionike za osvojeno 1., 2. i 3. mjesto unutar svake kategorije, pojedinačno i grupno. Nagradit će se i škole sudionice natječaja. Svaki učenik/ca može sudjelovati sa samo jednim radom (pojedinačno i u grupi).

Izložba najboljih radova održat će se u Mjesecu borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca 2024. godine.

Natječaj će biti otvoren od 16. prosinca 2023. do 25. travnja 2024. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content