Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Natječaj je otvoren za nacionalne organizacije, gradove, općine, regije i zajednice, javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnike, obrazovne programe te poslovne organizacije

Rok za prijavu

26 svibnja, 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2023″

Predmet natječaja

European Enterprise Promotion Awards – EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje uspjeh javnih tijela i javno privatnog partnerstva u poticanju poduzetništva i malog gospodarstva širom Europske unije.

Ova nagrada pokrenuta je kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.

Natječaj je otvoren za nacionalne organizacije, gradove, općine, regije i zajednice, javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnike, obrazovne programe te poslovne organizacije.

Kandidati se svojim projektima/inicijativama natječu za EEPA 2023 nagradu u jednoj od ukupno šest propisanih kategorija natjecanja:

  • Promicanje poduzetničkog duha,
  • Ulaganje u poduzetničke vještine,
  • Potpora digitalnoj tranziciji,
  • Poboljšanje poslovnog okruženja i potpora internacionalizaciji poslovanja,
  • Podupiranje održive tranzicije i
  • Odgovorno i uključivo poduzetništvo.

 

Prijave se moraju odnositi na nedavne projekte/inicijative koji su uspješno završeni, a trajali su najmanje 15 mjeseci ili postojeće projekte/inicijative koji su još uvijek u tijeku ali se uspješno provode te je mjerljiv njihov rezultat/utjecaj na razvoj.

Natjecanje za EEPA 2023 odvija se u dvije faze:

  • prva faza – nacionalna razina, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja putem Odbora za vrednovanje i odabir projekata, odabire prema propisanim EU kriterijima, dva projekta iz dvije različite kategorije, koje dalje prijavljuje na EU razinu i
  • druga faza – europska razina, Europska komisija odabire članove Europskoga žirija koji vrši odabir na EU razini.

 

Više informacija o Europskoj nagradi za promicanje poduzetništva, dostupno je na poveznici.

Prijavni obrazac i upute za prijavu možete pronaći OVDJE.

Prijava na natječaj podnosi se elektroničkim putem do 26. svibnja 2023. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content