Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Korisnici sredstava su učeničke zadruge osnovane u osnovnim i srednjim školama  Požeško-slavonske županije

Rok za prijavu

29 rujna, 2022
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Objavljen Javni poziv za sufinanciranje projekta „Suveniri Vallis Aurea“ učeničkih zadruga koje djeluju u osnovnim i srednjim školama na području Požeško-slavonske županije u školskoj godini 2022./2023.

Predmet natječaja

Ovaj Poziv odnosi se na sufinanciranje projekta „Suveniri Vallis Aurea“ unutar učeničkih zadruga koje su važan oblik odgojno-obrazovnog rada u osnovnim i srednjim školama, a kojima se potiče razvoj poduzetničkih kompetencija učenika, radnih navika, jača motivacija za radnim i proizvodnim procesima, samopouzdanje i svijest o vlastitim interesima i mogućnostima.

Ciljevi javnog poziva su:

  • poticanje poduzetničke kulture u osnovnim i srednjim školama,
  • razvoj motoričkih vještina i stjecanje poduzetničkih znanja učenika,
  • razvoj kreativnosti učenika kroz osmišljavanje novog proizvoda.

 

Korisnici sredstava su učeničke zadruge osnovane u osnovnim i srednjim školama  Požeško-slavonske županije.

Kako bi se pomoglo radu učeničkih zadruga, mjerom je predviđeno sufinanciranje troškova nabave opreme i materijala do 3.000,00 kuna po učeničkoj zadruzi.

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može ostvariti po pojedinom projektu je 1.000,00 kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu je 3.000,00  kuna. Planirana sredstva za realizaciju Javnog poziva bit će osigurana u Proračunu Požeško-slavonske županije za 2023. godinu u iznosu od 20.000,00 kuna.

Nepovratna sredstva dodjeljuju se za troškove nabave opreme i materijala potrebnog za rad učeničke zadruge, a najviše 3.000,00 kuna. Troškovi već nabavljene opreme i materijala prihvatljiv su trošak prema javnom pozivu, ako su nastali nakon 5. rujna 2022. godine (početak školske godine).

Način i rok podnošenja prijava:

  • Voditelji učeničkih zadruga prijavljuju se na natječaj ispunjavanjem propisanog obrasca koji je dostupan na mrežnim stranicama Požeško-slavonske županije.
  • Prijave na Javni poziv zaprimaju se od 15. rujna 2022. do 29. rujna 2022. godine.
  • Prijave se dostavljaju putem elektronske pošte na adresu pisarnica@pszupanija.hr.

 

Objavljeni natječaj

Skip to content