Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Zahtjev za sufinanciranje mogu podnijeti pravne osobe i obrti registrirani za proizvodnju audiovizualnih djela i upisani u odgovarajući registar u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU te nezavisni producenti/ice, zajednički s redateljima/icama, sa scenarijem za koji su stekli autorska prava ili potpisali rezervaciju tj. opciju s autorom/icom, u svrhu snimanja audiovizualnog djela

Rok za prijavu

15 veljače, 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu u 2024. godini

Predmet natječaja

Predmet ovoga Javnog poziva je prikupljanje projektnih prijedloga produkcije i postprodukcije audiovizualnih djela u 2024. godini, i to: kratkometražnih igranih filmova o Domovinskom ratu, kratkometražnih dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu, kratkometražnih animiranih filmova o Domovinskom ratu i kratkometražni dokumentarni serijali o Domovinskom ratu – najmanje 10 epizoda.

Svrha i cilj ovoga Javnog poziva je promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2020.–2024. i Provedbenog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2021.-2024. kroz razvoj i promicanje audiovizualne kulture.

Zahtjev za sufinanciranje mogu podnijeti pravne osobe i obrti registrirani za proizvodnju audiovizualnih djela i upisani u odgovarajući registar u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU te nezavisni producenti/ice, zajednički s redateljima/icama, sa scenarijem za koji su stekli autorska prava ili potpisali rezervaciju tj. opciju s autorom/icom, u svrhu snimanja audiovizualnog djela.

Jednom projektu je po ovom Javnom pozivu moguće odobriti najviše do 20.000,00 EUR za jednu fazu produkcije ili postprodukcije audiovizualnog djela o Domovinskom ratu.

Jedan podnositelj može prijaviti samo jedan projektni prijedlog.

Prijave se dostavljaju isključivo poštanskim putem na adresu Ministarstva hrvatskih branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1, 10 000 Zagreb, s naznakom „Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu – ne otvaraj“.

Javni poziv otvoren je do 15. veljače 2024. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content