Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Javni poziv upućen je pravnim osobama koje su registrirane za obavljanje ugostiteljsko-turističkih usluga, te županijskim obrtničkim komorama.

Rok za prijavu

14 prosinca, 2020
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv za sudjelovanje u Programu poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu u 2020. godini „STIPENDIJE“

Predmet natječaja

Kroz navedeni poziv, Ministarstvo turizma i sporta će u školskoj godini 2020. / 2021. sufinancirati učenike i studente koji se obrazuju za ugostiteljsko-turistička zanimanja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma. Riječ je o stipendijama koje Ministarstvo provodi u suradnji s tvrtkama, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama, na način da svaki dionik sudjeluje s 50 posto u postupku stipendiranja.

Javni poziv upućen je pravnim osobama koje su registrirane za obavljanje ugostiteljsko-turističkih usluga, te županijskim obrtničkim komorama.

Temeljem navedenog programa Ministarstvo turizma i sporta odobrava maksimalno 1200 kuna mjesečne stipendije i to:

  • Učenicima, za zanimanja ugostiteljsko-turističkog usmjerenja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma od 1. rujna tekuće do 30. lipnja iduće godine,
  • Studentima studija za zanimanja ugostiteljsko-turističkog usmjerenja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma od 1. rujna tekuće do 30. lipnja iduće godine,
  • Studentima 1. godine studija za zanimanja ugostiteljsko-turističkog usmjerenja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma od 1. listopada tekuće do 30 lipnja iduće godine,

 

Odmah po završetku redovnog školovanja, odnosno studiranja, partner ima obavezu sklopiti sa stipendistom Ugovor o radu na određeno vrijeme ili Ugovor o radu pripravnika.

Stipendist tijekom primanja stipendije ima obavezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede/godinu u redovnom roku te ostati u radnom odnosu u tvrtki 12 mjeseci (bez obzira koliko je trajalo stipendiranje).

Prijave se dostavljaju poštom na adresu: Ministarstvo turizma i sporta, 10 000 Zagreb, Prisavlje 14, s naznakom: „Prijava na javni poziv – Stipendije – ne otvaraj“ i istovremeno elektronskom poštom na e-mail adresu: stipendije@mints.hr.

Javni poziv otvoren je do 14. prosinca 2020. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content