Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Pozivaju se svi područni uredi Hrvatskog zavoda za socijalni rad, domovi socijalne skrbi, centri za pružanje usluga u zajednici, udruge koje se bave udomiteljstvom, vijeća udomljene djece i mladeži, korisnici udomiteljstva i druge zainteresirane osobe da podnesu Inicijativu za dodjelu Nagrade

Rok za prijavu

12 svibnja, 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv za prikupljanje inicijativa za dodjelu nagrada udomiteljima za uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2023. godini

Predmet natječaja

Predmet javnog poziva je dodjela Nagrade udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva.

Nagrada se dodjeljuje u kategorijama: Godišnja nagrada i Nagrada za životno djelo. Dodjeljuju se do četiri Godišnje nagrade i jedna Nagrada za životno djelo ili do pet Godišnjih nagrada. Nagrada se dodjeljuje u obliku povelje i u novcu.

Visina novčanog iznosa:

  • Godišnja nagrada – 663,61 €.
  • Nagrada za životno djelo – 1.327,23 €.

 

Pozivaju se svi područni uredi Hrvatskog zavoda za socijalni rad, domovi socijalne skrbi, centri za pružanje usluga u zajednici, udruge koje se bave udomiteljstvom, vijeća udomljene djece i mladeži, korisnici udomiteljstva i druge zainteresirane osobe da podnesu Inicijativu za dodjelu Nagrade.

Predlagatelj Inicijativu podnosi za jednog kandidata/kandidatkinju za dodjelu Nagrade za životno djelo i jednog kandidata/kandidatkinju za dodjelu Godišnje nagrade izuzev centara za socijalnu skrb, koji u svojoj nadležnosti imaju više od 100 udomiteljskih obitelji i koji mogu podnijeti Inicijativu za dva kandidata/kandidatkinje po kategoriji.

U obrazloženju inicijative mora biti vidljivo da predloženi/a kandidat/kandidatkinja ispunjava slijedeće kriterije:

  • obavlja nesrodničko udomiteljstvo,
  • nije dobitnik/ca Nagrade u prethodnom razdoblju,
  • pokazuje zalaganje u osiguravanju stabilnog i poticajnog okruženja za korisnika,
  • ostvaruje zapažena postignuća i utječe na poboljšanje stanja korisnika,
  • ističe se u predanosti i inovativnosti u obavljanju udomiteljstva i ispunjavanju posebnih udomiteljskih obveza,
  • promiče udomiteljstvo u zajednici.

 

Kandidat/kandidatkinja za Nagradu za životno djelo uz navedene kriterije mora imati najmanje 20 godina iskustva u obavljanju udomiteljstva.

Prijavna dokumentacija Inicijative dostavlja se putem e-mail adrese: udomiteljstvo@mrosp.hr najkasnije do 12. svibnja 2023. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content