Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Pozivaju se pojedinci, organizacije i institucije da dostave prijedloge kandidata za Nagradu

Rok za prijavu

29 travnja, 2022
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrade „Maslačak znanja“ za postignuća u učenju odraslih osoba za 2022. godinu

Predmet natječaja

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih objavila Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrade „Maslačak znanja“ za postignuća u učenju odraslih osoba za 2022. godinu.

Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava za dodjelu nagrade „Maslačak znanja“ za postignuća u učenju odraslih osoba.

Glavni je cilj Nagrade, isticanjem i promoviranjem životnih primjera odraslih polaznika različitih programa i oblika učenja, potaknuti i motivirati sve građane/ke u Republici Hrvatskoj da se uključe u neki oblik učenja i obrazovanja.

Nagrada se sastoji od male skulpture, povelje i vaučera za besplatno pohađanje programa obrazovanja po izboru dobitnika. Vaučer za obrazovni program glasi isključivo na ime dobitnika Nagrade. Nagrada će biti dodijeljena pojedincima, i to za tri osobe ukupno.

Za kandidate mogu biti predloženi svi pojedinci, državljani Republike Hrvatske, koji su sudjelovali i ostvarili rezultate u različitim aktivnostima obrazovanja, odnosno učenja (formalnog, neformalnog i informalnog), a rezultat su osobne inicijative te su ostvareni u posljednjih pet godina, neovisno o dobi, spolu, razini prethodno stečenoga formalnog obrazovanja, socijalnome statusu ili nekim drugim obilježjima.

Odabir kandidata kojima će se dodijeliti Nagrada obavit će se na temelju sljedećih kriterija:

  • iznimnost aktivnosti učenja/obrazovanja u smislu opsega aktivnosti i napretka;
  • prepreke koje je kandidat morao svladati da bi pristupio ili završio aktivnost učenja/obrazovanja;
  • važno životno postignuće kandidata koje je rezultat aktivnosti učenja/obrazovanja;
  • pozitivan učinak aktivnosti učenja/obrazovanja na druge, u smislu obogaćivanja dotadašnjeg znanja ili drugih pozitivnih promjena u okolini.

 

Priče prijavljenih kandidata moraju biti provjerljive i točne.

Prijedlozi za dodjelu Nagrade podnose se u pisanom obliku najkasnije do 29. travnja 2022. godine, s naznakom „Za nagradu Maslačak znanja“ na elektroničku adresu: marina.rezek.cvetko@asoo.hr ili na adresu: Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Garićgradska ulica 18, 10 000 Zagreb.

Objavljeni natječaj

Skip to content