Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Pravo podnošenja ponuda na Javni poziv imaju pravne i fizičke osobe koje su registrirane za obavljanje nakladničke djelatnosti u Republici Hrvatskoj i autori vlastitih izdanja koji su državljani Republike Hrvatske

Rok za prijavu

11 studenoga, 2022
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2022. godini

Predmet natječaja

Ministarstvo kulture i medija otkupljivat će knjige domaćih izdavača na hrvatskome jeziku, i to:

  • djela suvremene domaće književnosti,
  • prijevode djela suvremene svjetske književnosti,
  • djela od temeljne vrijednosti za nacionalnu kulturu i umjetnost,
  • vrijedne knjige i slikovnice za djecu i mlade.

 

Pravo podnošenja ponuda na Javni poziv imaju pravne i fizičke osobe koje su registrirane za obavljanje nakladničke djelatnosti u Republici Hrvatskoj i autori vlastitih izdanja koji su državljani Republike Hrvatske.

Otkupljivat će se knjige na hrvatskom jeziku objavljene od listopada 2021. i tijekom 2022. godine samo onih nakladnika koji se pridržavaju Sporazuma o jedinstvenoj cijeni knjige (dostupan na https://min-kulture.gov.hr/propisi-543/543) i koji su dostavili obvezne primjerke prijavljenog izdanja Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Prijava se podnosi:

  • putem online Prijavnice za otkup knjiga koja je dostupna na stranicama Ministarstva: https://e-prijavnice.min-kulture.hr/e-pisarnica. Elektronički popunjenoj prijavnici obavezno treba priložiti, također u elektroničkom obliku: podatke o knjizi, autorima, prevoditeljima te priređivaču i/ili uredniku, potvrdu Nacionalne i sveučilišne knjižnice o dostavljenim obaveznim primjercima,
  • tiskani primjerak objavljene knjige koja se prijavljuje za otkup potrebno dostaviti na adresu: Ministarstvo kulture i medija, Služba za knjigu i nakladništvo (s naznakom: za otkup knjiga), Runjaninova 2, 10 000 Zagreb.

 

Ponude za otkup knjiga mogu se podnositi do 11. studenoga 2022. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content