Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Udruge

Rok za prijavu

27 svibnja, 2022
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Objavljen Javni poziv za financiranje projekata za prilagodbu i izradu udžbenika/literature za slijepe i slabovidne učenike i studente za školsku/akademsku godinu 2022./2023

Predmet natječaja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv za financiranje projekata za prilagodbu i izradu udžbenika/literature za slijepe i slabovidne učenike i studente za školsku/akademsku godinu 2022./2023.

Predmet Javnog poziva je financiranje projekata prilagodbe i izrade udžbenika i drugih obrazovnih materijala na Brailleovu pismu i uvećanome tisku za potrebe slijepih i slabovidnih učenika u odgojno-obrazovnim ustanovama te prilagodba udžbenika, edukativnih i didaktičkih materijala, kao i literature prijeko potrebne slijepim i slabovidnim studentima za školsku/akademsku godinu 2022./2023.

Temeljni ciljevi Javnoga poziva su zadovoljiti potrebe slijepih i slabovidnih učenika i studenata projektima udruga koje će osigurati pristupačnost, prilagodbu, prijepis, tisak i dotisak udžbenika i drugih obrazovnih materijala, kao i literature na Brailleovu pismu u tiskanom izdanju, digitalnome obliku, zvučnome zapisu i uvećanome tisku koji će pridonijeti izjednačavanju uvjeta uključivanja u odgojno-obrazovni proces škola i visokih učilišta.

Ministarstvo će dodijeliti bespovratna sredstva udrugama koje planiraju provesti navedene projekte u skladu s ovim Javnim pozivom.

Ministarstvo planira na temelju provedenoga Javnog poziva udrugama s najboljim projektima dodijeliti iznos do 2.919.338 kuna, a najmanji iznos koji prijavitelj može zatražiti za dotisak na brajici/digitalnome obliku i prethodno prilagođene udžbenike je 5.000,00 kuna, a najviši iznos po projektu do 200.000,00 kuna. Udruga isključivo može prijaviti do dva projekta na Javni poziv.

Javni poziv otvoren je danom objave na mrežnoj stranici Ministarstva, a rok za dostavu prijava je 27. svibnja 2022. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content