Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Na Javni poziv mogu se prijaviti isključivo osnovne i srednje škole

Rok za prijavu

3 travnja, 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv osnovnim i srednjim školama za videonajave knjiga – učeničke radove

Predmet natječaja

Ministarstvo kulture i medija objavljuje Javni poziv osnovnim i srednjim školama za videonajave knjiga – učeničke radove.

U Akcijskom planu Nacionalne strategije poticanja čitanja, usvojene 2017. godine s ciljem doprinosa razvoju kulture čitanja i omogućavanja što većem broju pripadnika hrvatskog društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem, u općem cilju: Razvijati čitalačku pismenost i poticati čitatelja na aktivno i kritičko čitanje, specifičnom cilju: 2.1. Razvoj čitalačke pismenosti djece i mladih, nalazi se i mjera/aktivnost: Objava javnog poziva osnovnim i srednjim školama za izradu videonajave književnog djela po izboru (book trailera).

Na Javni poziv mogu se prijaviti isključivo osnovne i srednje škole s videoradovima svojih učenika javno dostupnima putem mrežnih servisa (Vimeo, YouTube i sl.). Prijavljeni videoradovi mogu predstavljati bilo koju knjigu bilo kojeg autora i smiju trajati najviše 2 minute.

Radovi se prijavljuju u dvije kategorije:

  • Videoradovi učenika osnovnih škola,
  • Videoradovi učenika srednjih škola.

 

Škola može poslati neograničen broj videoradova svojih učenika.

Za svaki videorad potrebno je ispuniti posebnu prijavnicu s podatcima o:

  • učeniku – autoru rada,
  • autoru i naslovu predstavljene knjige,
  • razredu i školi koju učenik polazi.

 

Radovi se prijavljuju ispunjavanjem prijave na poveznici: https://forms.gle/icKdMdC9tnYJoA8a9. Videorad mora biti objavljen na javno dostupnom mrežnom servisu (Vimeo, YouTube i sl.) uz dostavljenu lozinku (ako je potrebna) i bez ograničenja mogućnosti pregleda.

Prijave na temelju ovog Poziva mogu se podnositi do 3. travnja 2023. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content