Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Prijavu na Natječaj mogu podnijeti: PP1: strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu i PP2: udruge čije djelovanje je vezano uz izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom; strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu

Rok za prijavu

15 srpnja, 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn

Najava Javnog natječaja za sufinanciranje projekata udruga u turizmu u 2024.

Predmet natječaja

Natječaj je namijenjen udrugama za sufinanciranje projekata u turizmu u dva programska područja:

  • PP1 – Projekti poticanja na razvoj karijere u turizmu i projekti razvijanja svijesti o pristupačnom turizmu.
  • PP2 – Projekte mogu prijaviti strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu i udruge čije djelovanje je vezano uz izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom.

 

Ukupna vrijednost Natječaja je 535.000,00 €. Projekti će se sufinancirati po programskim područjima i iznosima kako slijedi:

  • PP1 – projekti poticanja na razvoj karijere u turizmu – planirani iznos 305.000,00 €,
  • PP2 – projekti razvijanja svijesti o pristupačnom turizmu – planirani iznos 230.000,00 €.

 

Iznos zatraženih sredstava po projektu koji se može prijaviti i ugovoriti je najmanje 5.000,00 €, a najviše 27.000,00 €. Po pojedinom projektu može se tražiti najviše do 70% ukupne vrijednosti projekta.

Prihvatljive aktivnosti su:

  • PP1: seminari, radionice, kongresi, konferencije, sajmovi poslova, dani otvorenih vrata i drugi oblici promotivnih aktivnosti motiviranja za obrazovanje i/ili razvoj karijere u turizmu; organizacija natjecanja; radionice za opću javnost na teme sukladno ciljevima Natječaja; aktivnosti koje doprinose intenziviranju suradnje i interakcije između strukovnih škola/fakulteta, učenika/studenata i poslodavaca,
  • PP2: programi usavršavanja i osposobljavanja djelatnika u turizmu, prvenstveno onih koji dolaze u neposredan kontakt s osobama s invaliditetom na temu brige o gostu s invaliditetom (seminari, radionice i drugi oblici stjecanja novih kompetencija, znanja i vještina na temu izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom); programi osposobljavanja i usavršavanja osoba s invaliditetom za rad u turizmu i ugostiteljstvu; radionice za opću javnost na teme sukladno ciljevima Natječaja.

 

Prijave se podnose isključivo popunjavanjem on-line obrasca prijave i učitavanjem svih propisanih/obveznih obrazaca i propisane dokumentacije putem elektroničke usluge TuRiznica https://eturizam.gov.hr/.

Planirani datum objave Javnog natječaja za sufinanciranje projekata udruga u turizmu u 2024. je 22. ožujka 2024. godine, a planirani rok za prijavu na Natječaj je 15. srpnja 2024. do 23:59 sati.

S ciljem upoznavanja potencijalnih prijavitelja s Natječajem i postupkom prijave, Ministarstvo će 7. ožujka 2024. s početkom u 10.00 sati organizirati on-line radionicu koristeći uslugu Microsoft Teams meeting. Pozivaju se svi potencijalni prijavitelji da se do 4. ožujka 2024. do 14.00 sati prijavite za sudjelovanje na radionici putem Obrasca za prijavu.

Objavljeni natječaj

Skip to content