Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Rok za prijavu

10 lipnja, 2020
Facebook
Twitter
LinkedIn

IZBOR ZA NAJUSPJEŠNIJI EU PROJEKT U HRVATSKOJ 2020. GODINE

Predmet natječaja

Hrvatska zajednica županija, Jutarnji.hr , Ured EU parlamenta u Hrvatskoj i župan.hr pokrenuli su izbor za najbolji EU PROJEKT u 2020. godini. Prihvatljivi su projekti koji su provedeni ili završeni u prethodne dvije godine (2018. ili 2019.)

Izbor će se provoditi na slijedeći način:

– Prvi krug izbora bit će od 10.05. do 10. 06. 2020. godine i uključuje nominacije koje se provode na način da su županije i regionalni koordinatori zaduženi za prikupljanje vaših projektnih ideja. Stoga molimo da na Upravni odjel za gospodarstvo i graditeljstvo Požeško-slavonske županije šaljete svoje prijedloge projekata (na e-mail: branka.kuba@pszupanija.hr ) zaključno sa 29.5.2020. Potom se u Požeško-slavonskoj županiji radi ocjenjivanje, budući je predviđeno, da će na ovaj način svaka županija, odnosno svaki regionalni koordinator, moći nominirati više izabranih projekata koji su provedeni na području županije ili projekte koje je provela tvrtka i/ili institucija sa sjedištem na području županije. Nakon provedenog izbora projekata na razini županije, šalje se službena nominacija pute on-line platforme i to do 10.06.2020. godine. Nominacija jednog projekta po svakoj županiji pokrivena je financijskim sudjelovanjem Hrvatske zajednice županija. Ako županija želi nominirati više projekata, mora organizatoru uplatiti 3.000,00 kuna plus PDV po svakoj dodatnoj nominaciji.Ocjenjivački žiri će putem online platforme (obrasca) prikupiti nominacije svih županija u roku od 30 dana te će nakon zatvaranja nominacija odabrati najbolje projekte, koji će ući u drugi krug izbora.

– Drugi krug izbora provodi se od 20. 06. do 01. 10. 2020. godine. U drugom krugu izbora može sudjelovati najviše 20 projekata odabranih u prvome krugu izbora, a najuspješnije odabire ocjenjivački žiri.

Konačni odabir najboljeg EU projekta provodi ocjenjivački žiriji, koji konsenzusom imenuje pobjednika, drugoplasiranog i trećeplasiranog kandidata najuspješnijim projektima u četiri različite kategorije:
1. Doprinos znanosti i inovacijama;
2. Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici;
3. Doprinos prekograničnoj suradnji;
4. Doprinos poduzetništvu.

Prihvatljivi projekti su isključivo oni projekti u kojima je županija ili Županijske regionalna agencija (Regionalni koordinator razvoja) nositelj ili partner na projektu.

Objavljeni natječaj

Skip to content