Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Poziv i-Portunus Houses otvoren je za sve kulturne i kreativne sektore (osim audio-vizualnog sektora), različite pristupe i modalitete rada.

Rok za prijavu

30 lipnja, 2021
Facebook
Twitter
LinkedIn

Otvoren prvi krug novog natječaja i-Portunus Houses

Predmet natječaja

i-Portunus Houses dio je pilot-projekta i-Portunus koji se bavi testiranjem različitih modela mobilnosti namijenjenih umjetnicima i profesionalcima u kulturi. Podržava mobilnosti usmjerene na stvaranje, povezivanje, učenje i istraživanje, a nudi specifičnu podršku lokalnim domaćinima, naglašavajući njihovu vrijednost u pružanju učinkovitih rezidencija i radnog okruženja za kreativce.

Poziv i-Portunus Houses otvoren je za sve kulturne i kreativne sektore (osim audio-vizualnog sektora), različite pristupe i modalitete rada. Prijaviti se mogu sudionici 41 države koje sudjeluju u programu Kreativna Europa.

U okviru nove natječajne sheme bit će pokrenuta dva poziva:

  • prvi krug natječaja – Round 1 : 21. svibnja – 30. lipnja 2021. godine.;
  • drugi krug natječaja – Round 2 : 23. kolovoza – 3. listopada 2021. godine.

 

Kandidati imaju mogućnost predložiti fizičku mobilnost ili kombinaciju fizičke i virtualne mobilnosti (kombinirana mobilnost – blended mobility). Unutar poziva predviđen je proračun od 500.000,00 eura, od čega će se maksimalno 30% potrošiti na kombiniranu mobilnost (fizičku i virtualnu). Sve pristigle prijedloge vrednovat će europski Odbor stručnjaka za kulturnu mobilnost.

Odabrani domaćini i-Portunusa svoje će projektne prijedloge moći realizirati u razdoblju:

  • od kraja kolovoza 2021. za prvi krug natječaja;
  • od početka prosinca 2021. do kraja svibnja 2022. za drugi krug natječaja.

Informativni sastanak za prvi krug natječaja održat će se u srijedu, 26. svibnja 2021. od 13.00 do 14.00 sati.

Registracije za sudjelovanje otvorene su do 25. svibnja 2021.https://bit.ly/34diS64

I-PORTUNUS MARKET SQUARE

Tijekom trajanja natječaja održavat će se niz internetskih događanja i-Portunus Market Square koji su zamišljeni kao informativni i moderirani sastanci radi povezivanja sudionika odnosno upoznavanja i umrežavanja domaćina, umjetnika i profesionalaca u kulturi kako bi se identificirali, formirali i pripremili timovi za uspješno sudjelovanje i podnošenje prijedloga za zajedničku suradnju. Ti će se susreti održati na engleskom jeziku, a sudjelovanje nije obavezno za prijavu na Natječaje.

i-Portunus Market Square održavat će se srijedom: 02.06. | 09.06. | 16.06. | 23.06. – 14.00 – 17.00 sati.

Registracije za sudjelovanje otvorene su do 22. lipnja 2021.

Objavljeni natječaj

Skip to content