Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Udruge

Rok za prijavu

16 siječnja, 2021
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Otvoren Javni poziv za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2021. godini

Predmet natječaja

Temeljni cilj raspisivanja Javnog poziva za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2021. godini je poticanje i potpora organizacije velikih sportskih manifestacija kao načina promidžbe sportskih vrijednosti i popularizacije sporta među građanima, unapređenja sustava sporta te međunarodne sportske promocije Republike Hrvatske.

Sredstva za provedbu Javnog poziva bit će osigurana sukladno raspoloživim sredstvima u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2021. godinu i projekcije za 2022. i 2023. godinu, a koja se procjenjuje na 10.993.052,00 kn. U slučaju osiguranih dodatnih sredstava u Državnom proračunu, donijet će se dopuna odluke o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje na temelju rang-liste ocijenjenih programa prijavitelja prijavljenih na Javni poziv temeljem bodovnih vrijednosti, a koja se formira po načelu od najviše do najniže ostvarenih bodova.

Najmanji iznos sufinanciranja po sportskoj manifestaciji koji prijavitelj može zatražiti je 200.000,00 kuna, a najveći 1.500.000,00 kuna s time da zatraženi iznos sufinanciranja, koji mora biti unutar navedenih iznosa, ne smije iznositi više od 60% od ukupnog iznosa potrebnog za organizaciju velike sportske manifestacije. Ostatak sredstava potrebnih za organizaciju sportske manifestacije prijavitelji su dužni osigurati iz ostalih izvora.

Prihvatljivi prijavitelji:

  • udruga koja je osnovana sukladno Zakonu o udrugama (Narodne novine, broj: 74/14, 70/17, 98/19) i registrirana za obavljanje sportske djelatnosti sukladno odredbama Zakona o sportu te ispunjava ostale uvjete navedene u Uputama za prijavitelje koje su sastavni dio Javnog poziva.

 

Prihvatljivi partneri:

  • udruga, ustanova ili trgovačko društvo koji su upisani u registar sportske djelatnosti i registrirani za obavljanje sportske djelatnosti sukladno odredbama Zakona o sportu te ispunjava ostale uvjete navedene u Uputama za prijavitelje.

 

Javni poziv otvoren je od 16. prosinca 2020. do 16. siječnja 2021. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content