Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Fizičke i pravne osobe (tijela državne uprave, jedinice lokalne i područne/regionalne/samouprave, neprofitne i profitne pravne osobe)

Rok za prijavu

2 studenoga, 2022
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Poziv za prijavu kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2022. godini

Predmet natječaja

Predmet Poziva je dodjela Državne nagrade za humanitarni rad. To je najveće priznanje koje dodjeljuje Republika Hrvatska kao priznanje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada u Republici Hrvatskoj na temelju odluke Odbora za dodjelu državne nagrade za humanitarni rad.

Nagrada se, sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći, dodjeljuje u dvije kategorije, kao:

  • Nagrada za životno djelo pojedincu – fizičkoj osobi (jedna u tekućoj godini),za trajan doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada, u obliku povelje i novcu, te
  • Godišnja nagrada pravnoj ili fizičkoj osobi (najviše tri u tekućoj godini), za iznimna postignuća u području humanitarnog rada, u obliku povelje.

 

U 2022. godini Odbor će dodijeliti:

  • jednu Nagradu za životno djelo, u obliku povelje i iznosu od 10.000 kn i
  • najviše tri Godišnje nagrade, u obliku povelje.

 

Pozivaju se zainteresirane fizičke i pravne osobe (tijela državne uprave, jedinice lokalne i područne /regionalne/ samouprave, neprofitne i profitne  pravne osobe) da podnesu prijave na Poziv, odnosno da predlože kandidata/kandidatkinju (pravnu ili fizičku osobu) za dodjelu Nagrade u 2022. godini.

Prijave na ovaj Poziv mogu se podnijeti u razdoblju od 12. listopada do 2. studenoga 2022. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content