Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Pravo podnošenja prijava na temelju ovog Poziva imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi i udruge te pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi

Rok za prijavu

12 prosinca, 2022
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa i/ili radionica za Ruksak (pun) kulture za 2023. godinu

Predmet natječaja

Ministarstvo kulture i medija program Ruksak (pun) kulture-umjetnost i kultura u vrtiću i školi provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Ruksak (pun) kulture je umjetničko-edukativni program vezan uz umjetnost i kulturu, a u hrvatskim vrtićima i školama provodit će ga stručnjaci različitih umjetničkih područja (književnici, likovni, kazališni, glazbeni, plesni, filmski i drugi umjetnici te studenti umjetničkih akademija ili drugih fakulteta koji pokrivaju predmetne djelatnosti) koje program Ruksak (pun) kulture uključuje.

Cilj Poziva je razvoj programa Ruksak (pun) kulture, nacionalnog dopunskog programa potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama na području cijele Republike Hrvatske.

Pravo podnošenja prijava na temelju ovog Poziva imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi i udruge te pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi.

Podupiru se programi koji omogućuju dostupnost i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijanje njihovog kreativnog obrazovanja, senzibiliziraju djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture te omogućuju djeci i mladima pristup svim vrstama umjetnosti i kulture. Posebno se podupiru programi namijenjeni djeci i mladima od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Svi programi i/ili radionice moraju ispunjavati uvjete izvođenja u prostorima vrtića i škola, a rekviziti trebaju biti jednostavni i prenosivi. Predstava treba trajati do 60 minuta, a nakon predstave obvezno je izvođenje radionice u kojoj aktivno sudjeluju djeca i mladi. Umjetničko-edukativne radionice (književne, vizualne, kazališne, glazbene, plesne i druge), neovisno o broju izvođača, u pravilu trebaju trajati od 30 minuta do 3 sata (primjereno dobi korisnika).

Programske aktivnosti koje se financiraju na temelju Poziva:

  • Financiraju se programi i/ili radionice primjerene dobi korisnika koji omogućuju djeci i mladima upoznavanje s umjetničkim i kulturnim djelima, izričajem visoke kvalitete i profesionalnih standarda u području suvremene umjetnosti, obuhvaćajući izvedbene umjetnosti (kazalište, ples, glazba), vizualne umjetnosti, filmsku umjetnost, književnost i kulturnu baštinu.

 

Prijave se podnose u elektroničkom obliku na online obrascu br. 23 (e-prijavnici) naziva Prijavnica za program Ruksak (pun) kulture za 2023. godinu, koji je dostupan na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija (https://e-prijavnice.min-kulture.hr/e-pisarnica).

Prijave se podnose u razdoblju od 11. studenog 2022. do 12. prosinca 2022. godine do 17 sati.

Objavljeni natječaj

Skip to content