Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Javna ili privatna tijela ili neprofitni privatni subjekti

Rok za prijavu

31 svibnja, 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu financijske potpore aktivnostima usmjerenim na jačanje svijesti o korištenju i zaštiti intelektualnog vlasništva, te štetama koje uzrokuju povrede prava

Predmet natječaja

Ured europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIIPO) objavljuje poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu financijske potpore aktivnostima usmjerenim na jačanje svijesti o korištenju i zaštiti intelektualnog vlasništva, te štetama koje uzrokuju povrede prava.

Za dijelove A i B

Cilj ovog poziva na podnošenje prijedloga u vezi sa spomenutim dijelovima jest podizanje svijesti o koristima od zaštite prava intelektualnog vlasništva te o šteti koju uzrokuje kršenje tih prava, na način da se mladim Europljanima naglasi važnost intelektualnog vlasništva u podupiranju kreativnosti, inovacija i poduzetništva. Njime se želi proširiti znanje i uključiti prioritetne skupine građana s ciljem da se potakne poštovanje prema intelektualnom vlasništvu, kako bi se u konačnici promijenilo ponašanje ljudi, i to smanjenjem kupnje krivotvorene robe ili njihova pristupa digitalnom sadržaju iz nezakonitih izvora.

Za dio C

Pozivom na podnošenje prijedloga u vezi s ovim dijelom želi se podići svijest među MSP-ovima o koristima stvaranja, iskorištavanja i zaštite prava intelektualnog vlasništva u okviru aktivnosti i strategija njihovih poduzeća. Cilj mu je povećati broj MSP-ova koji će iskoristiti mogućnosti koje nude prava intelektualnog vlasništva izgradnjom znanja i vještina te istodobno nastojati uključiti utjecajne partnere.

Prihvatljivi podnositelji prijedloga moraju biti: javna ili privatna tijela ili neprofitni privatni subjekti koji su registrirani u jednoj od 27 država članica EU-a dulje od dvije godine. Javna tijela koja primaju sredstva ili potporu Ureda putem drugih mjera financiranja, kao što su programi suradnje, a koji žele ostvariti iste ciljeve sadržane u ovom pozivu, nisu prihvatljiva (npr. nacionalni i regionalni uredi za intelektualno vlasništvo, međunarodne organizacije).

Vrste prihvatljivih aktivnosti za financiranje u okviru ovog poziva na podnošenje prijedloga, obuhvaćaju aktivnosti podizanja svijesti:

Za dio A i dio B

 • aktivnosti koje uključuju medije i društvene mreže,
 • proizvodnja i širenje audiovizualnih materijala ili publikacija,
 • organizacija događanja, sajmova, izložbi ili aktivnosti za osposobljavanje koje su dio konkretnog projekta,
 • informativno-zabavni programi (debate, obrazovni programi za mlade, kvizovi, videoigre ili glazbeni programi itd.),
 • internetski alati, aktivnosti, rješenja itd.

 

Za dio C:

 • aktivnosti podizanja svijesti o vrijednosti intelektualnog vlasništva za mala i srednja poduzeća u EU-u,
 • aktivnosti koje uključuju relevantne partnere za iskorištavanje prednosti i dopiranje do MSP-ova u EU-u,
 • aktivnosti koje uključuju medije i društvene mreže,
 • proizvodnja i širenje audiovizualnih materijala ili publikacija,
 • organizacija manifestacija, sajmova, izložbi ili aktivnosti za osposobljavanje koje su dio konkretnog projekta,
 • internetski alati, aktivnosti, rješenja itd.

 

Ukupni proračun dostupan za financiranje u okviru ovog poziva na podnošenje prijedloga procijenjen je na 2.000.000 EUR (dio A: 400.000 EUR, dio B: 600.000 EUR i dio C: 1.000.000 EUR).

Podnošenje projektnih prijedloga dostupno je na https://euipo.europa.eu/ohimportal/en/grants. Prijedlozi se moraju podnijeti EUIPO-u putem internetskog obrasca (e-obrasca) najkasnije do 31. svibnja 2023. u 13:00 sati (po lokalnom vremenu).

 

Objavljeni natječaj

Skip to content