Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Mala i srednja poduzeća (MSP) iz EU-a

Rok za prijavu

8 prosinca, 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Poziv za podnošenje prijava za Fond za mala i srednja poduzeća EUIPO-a u 2023. godini

Predmet natječaja

Fond za MSP-ove u okviru inicijative „Ideas Powered for Business” program je bespovratnih sredstava osmišljen kako bi se malim i srednjim poduzećima (MSP) iz EU-a pomoglo u zaštiti njihovih prava intelektualnog vlasništva.

Fond za MSP-ove inicijativa je Europske komisije koju provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), a trajat će od 23. siječnja 2023. do 8. prosinca 2023. godine.

Zaštita intelektualnog vlasništva neophodna je u digitalnom dobu. To je zakonit način sprječavanja neovlaštenog kopiranja ili korištenja vaših jedinstvenih ideja, proizvoda ili usluga. Zaštita intelektualnog vlasništva putem Fonda za MSP-ove dostupna je za različite vrste imovine, kao što su žigovi, dizajni, patenti i biljne sorte.

Prijavu može podnijeti vlasnik, zaposlenik ili ovlašteni vanjski zastupnik koji postupa u njihovo ime. Bespovratna sredstva dodjeljuju se MSP-u, a povrat sredstava uvijek se uplaćuje izravno na bankovni račun tog MSP-a.

Ukupna sredstva za 2023.godinu iznose više od 25 milijuna eura, dostupna su tijekom cijele godine prema redoslijedu prijave, a mogu se koristiti za:

  • troškove usluge IP Scan-a (Voucher 1);
  • troškove registracije žiga i industrijskog dizajna putem nacionalnih, regionalnih, europskih i međunarodnih sustava zaštite  (Voucher 2).

 

Proces prijave je jednostavan, prijavitelj prije prijave na Poziv treba provjeriti ima li sljedeće dokumente (dokumenti moraju biti u PDF formatu):

  • bankovni izvod društva koji sadržava sljedeće podatke: naziv društva kao vlasnika računa; puni IBAN broj s oznakom zemlje i oznaku BIC/SWIFT;
  • potvrda o PDV-u ili potvrda o nacionalnom registracijskom broju društva koju izdaje nadležno nacionalno tijelo,
  • ako je MSP angažirao vanjskog zastupnika, mora dostaviti „časnu izjavu”, koju je potpisao ovlašteni vlasnik ili zaposlenik MSP-a.

 

Više o Pozivu i Obrazac prijave možete pronaći na poveznici.

Objavljeni natječaj

Skip to content