Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Mala, srednja i velika trgovačka društva za razvoj novih proizvoda, usluga ili procesa, znanstveno-istraživačke institucije (javne visokoškolske ustanove i javni  istraživački instituti) mogu se uključiti u projekt kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu

Rok za prijavu

30 lipnja, 2022
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen poziv za međunarodne suradničke projekte u 2022. godini iz programa EUREKA

Predmet natječaja

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila poziv za međunarodne suradničke projekte u 2022. godini iz programa EUREKA kojim se potiču mala, srednja i velika poduzeća na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih aktivnosti.

Partneri iz Hrvatske mogu ostvariti pravo na najviše 1,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte suradnje s međunarodnim partnerima.

Ciljevi programa su:

  • potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet,
  • potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika i znanstveno istraživačkih organizacija i
  • stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman.

 

Prijaviti se mogu:

  • mala, srednja i velika trgovačka društva za razvoj novih proizvoda, usluga ili procesa,
  • znanstveno-istraživačke institucije (javne visokoškolske ustanove i javni  istraživački instituti) mogu se uključiti u projekt kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu,
  • NAPOMENA: obrti i fizičke osobe nisu opravdani prijavitelji!

 

Korisnik programa može imati 1 ugovoren projekt u fazi implementacije. Novo ugovaranje drugog EUREKA projekta ovisi o uspješno završenom prethodnom projektu.

Budući da EUREKA projekte sačinjavaju međunarodne suradnje, minimalni broj zemalja uključenih u projekt su dvije zemlje članice inicijative. Partneri na projektu moraju biti iz najmanje dvije različite zemlje. Ako u Hrvatskoj ima više partnera, određuje se glavni hrvatski partner. Popis zemalja članica dostupan je na poveznici.

Poziv je otvoren za podnošenje projektnih prijava s partnerima iz svih EUREKA zemalja.

Rok podnošenja prijava je 30.06.2022. godine.

Prijave se podnose na način opisan na stranici https://hamagbicro.hr/bespovratne-potpore/eureka/kako-se-prijaviti/ i Smjernicama za ispunjavanje prijave.

Objavljeni natječaj

Skip to content