Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Prihvatljivi prijavitelji su mala poljoprivredna gospodarstava upisana u Upisnik poljoprivrednika/Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava prije l. siječnja 2024. godine, ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 1.000 EUR SO do 7.000 EUR

Rok za prijavu

3 lipnja, 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Natječaj za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina

Predmet natječaja

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je Natječaj za financiranje projekata u 2024. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Predmet ovoga Natječaja je dodjela financijskih sredstava u skladu s odlukom o provedbi programa za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Cilj ovoga Natječaja je pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu i zaradu dovoljno prihoda za dostojanstven život za ostanak na ruralnom području čime se pridonosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socioekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina.

Prihvatljivi prijavitelji su mala poljoprivredna gospodarstava upisana u Upisnik poljoprivrednika/Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava prije l. siječnja 2024. godine, ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 1.000 EUR SO do 7.000 EUR.

Natječajem se financiraju projekti na područjima jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti.

Ukupni planirani iznos financijskih sredstava za ovaj Natječaj je 6.600.000,00 EUR, pri čemu su sredstva raspodijeljena po potpomognutim skupinama jedinica lokalne samouprave  prema stupnju razvijenosti:

  • I. SKUPINA: 3.300.000,00 eura
  • II. SKUPINA: 1.650.000,00 eura
  • III. SKUPINA: 990.000,00 eura
  • IV. SKUPINA: 660.000,00 eura

 

Iznos potpore po korisniku je najviše do 10.000,00 EUR.

Krajnji rok za podnošenje prijave na Natječaj je 3. lipnja 2024. godine.

Prijave se mogu slati poštom na adresu Ministarstva: Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb s naznakom „Prijava na Natječaj za financiranje projekata u 2024. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina“ – NE OTVARATI!

 

Objavljeni natječaj

Skip to content