Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Učenici srednjih škola, dijete smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, dijete nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, hrvatske ratne vojne invalide iz Domovinskog rata, dragovoljce iz Domovinskog rata, hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, dijete hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata, dijete dragovoljca iz Domovinskog rata i dijete hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali najmanje 100 dana u borbenom sektoru za školsku godinu 2023./2024.

Rok za prijavu

2 listopada, 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Natječaj za dodjelu potpora za obrazovanje tijekom srednjoškolskog obrazovanja

Predmet natječaja

Predmet natječaja je dodjela potpora za obrazovanje tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za djecu smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, djecu nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, hrvatske ratne vojne invalide iz Domovinskog rata, dragovoljce iz Domovinskog rata, hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, djecu hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata, djecu dragovoljca iz Domovinskog rata i djecu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali najmanje 100 dana u borbenom sektoru za školsku godinu 2023./2024.

Mjesečni iznos potpore tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja za učenike iznosi 50,00 eura.

Korištenje potpore za obrazovanje odobrava se korisnicima u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u školskoj godini 2023./2024.

Pravo na potporu za obrazovanje tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja imaju:

  • Kategorija A1 – potpora za obrazovanje tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za djecu smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.
  • Kategorija B1 – potpora za obrazovanje tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za izvrsnost.
  • Kategorija C1 – potpora za obrazovanje tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za učenike slabijega socioekonomskog statusa.
  • Kategorija D – potpora za obrazovanje tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja za učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama.

 

Prijave na Natječaj podnose se na adresu: Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, Park Stara Trešnjevka 4, 10 000 Zagreb, s naznakom – Natječaj za potporu za obrazovanje.

Prijave na Natječaju mogu se poslati do 2.10.2023. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content