Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Prijedloge za dodjelu Nagrade mogu podnijeti građani, udruge građana, ustanove, trgovačka društva, tijela državne vlasti, tijela lokalne i regionalne samouprave, vjerske zajednice i druge fizičke i pravne osobe

Rok za prijavu

18 svibnja, 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen natječaj za dodjelu „Nagrade Vicko Andrić“ za 2022. godinu

Predmet natječaja

Ministarstvo kulture i medija objavljuje natječaj za dodjelu „Nagrade Vicko Andrić“ za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Republici Hrvatskoj u 2022. godini.

„Nagrada Vicko Andrić“ priznanje je za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj i to za postignuća u: konzervatorsko-restauratorskim radovima na očuvanju kulturne baštine, istraživanju i dokumentiranju kulturnih dobara, razvoju konzervatorske i konzervatorsko-restauratorske struke i unapređenju sustava zaštite kulturne baštine te očuvanju i obogaćenju ukupnog fundusa kulturne baštine Republike Hrvatske.

Ustanovljena je kako bi podsjetila na najviše dosege u zaštiti i očuvanju kulturne baštine, čime se ujedno odaje priznanje pojedincima za njihov izvanredan doprinos i visoko vrjednovanim postignućima na očuvanju baštine.

Nagrada se dodjeljuje kao:

  • Godišnja nagrada –  pojedincima i pravnim osobama za njihov izvanredan doprinos u zaštiti kulturne baštine koji su ostvarili tijekom 2022. godine.
  • Nagrada za životno djelo – istaknutim pojedincima koji su svojim izvanrednim doprinosom i radom na zaštiti kulturne baštine obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.
  • Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici – pojedincima ili udrugama civilnoga društva za doprinos lokalnoj zajednici na očuvanju ili promociji kulturne baštine.

 

Prijedloge za dodjelu Nagrade mogu podnijeti građani, udruge građana, ustanove, trgovačka društva, tijela državne vlasti, tijela lokalne i regionalne samouprave, vjerske zajednice i druge fizičke i pravne osobe.

Prijedlozi se primaju do 18. svibnja 2023. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content