Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Za stipendiju Nacionalnog programa stipendiranja L’Oréal-UNESCO „Za žene u znanosti“ 2024. mogu se prijaviti znanstvenice koje: su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva, biotehničkih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja prirodnih znanosti, koje su u posljednjoj godini izrade doktorske disertacije koju provode na znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj, koje nisu starije od 35 godina na dan zatvaranja natječaja, koje se do sada nisu prijavljivale za Nacionalni program stipendiranja L’Oréal-UNESCO „Za žene u znanosti“ i koje imaju hrvatsko državljanstvo te prebivalište u Republici Hrvatskoj

Rok za prijavu

4 prosinca, 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen natječaj Nacionalnog programa stipendiranja L’Oréal – UNESCO „Za žene u znanosti“

Predmet natječaja

L’Oréal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija objavljuju Natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“.

Povodom otvaranja novog ciklusa i obilježavanja punoljetnosti provođenja ovog Programa, u Francuskom institutu posjetitelji su imali priliku pogledati izložbu „18 godina Žena u znanosti u Hrvatskoj“ koja je posvećena svim dosadašnjim stipendisticama L’Oréal-UNESCO nacionalnog programa „Za žene u znanosti“ prikazujući odabrane fotografije ceremonija dodjele stipendija kao i fotografije znanstvenica koje su za izvrsnost i postignuća u svome znanstvenom radu nagrađene tom prestižnom stipendijom.

U sklopu novog ciklusa pojedinačnim stipendijama u vrijednosti od 5.000 € nagradit će se četiri mlade znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja prirodnih znanosti. Putem Nacionalnog programa stipendiranja L’Oréal – UNESCO „Za žene u znanosti“ do sada je nagrađeno 66 hrvatskih znanstvenica u završnoj fazi izrade doktorske disertacije, a ove godine će im se pridružiti četiri nove stipendistice. Program predstavlja priznanje mladim znanstvenicama za njihov predani trud i rad, a ujedno ih ohrabruje i potiče na daljnja istraživanja i znanstvena usavršavanja.

Prema Pravilniku natječaja, neki od uvjeta za pristup natječaju su da kandidatkinje za ovu stipendiju moraju biti hrvatske državljanke sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj, svoj istraživački rad moraju obavljati u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske te biti u završnoj godini izrade doktorske disertacije.

Prijave se šalju putem elektroničke pošte Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija (unescocro@min-kulture.hr) s naznakom „Prijava za stipendiju Nacionalnog programa stipendiranja L’Oréal-UNESCO „Za žene u znanosti“, najkasnije do 4. prosinca 2023. u ponoć.

Objavljeni natječaj

Skip to content