Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Pravo na sredstva Fonda mogu ostvariti Trgovačka društva u javnom sektoru i izvan javnog sektora, fizičke osobe (obrtnici) i obiteljska poljoprivredna gospodarstva za projekte iz industrijskog sektora i područja industrijskih proizvodnih procesa te iz ostalih postrojenja.

Rok za prijavu

31 prosinca, 2020
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Objavljen Javni poziv za sufinanciranje korištenja EnU i OIE u industrijskim sustavima, obrtničkim manufakturama te OPG-ovima

Predmet natječaja

Predmet Javnog poziva je dodjela sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje projekta energetske učinkovitosti (EnU) i/ili korištenja obnovljivih izvora energije (OIE) u industrijskim sustavima, obrtničkim manufakturama te OPG-ovima (proizvodna i/ili prerađivačka industrija), kojima se ostvaruje ušteda energije od minimalno 30% uz jednake izlazne parametre predmetnog sustava ili procesa.

Pravo na sredstva Fonda sukladno ovom Pozivu mogu ostvariti Trgovačka društva u javnom sektoru i izvan javnog sektora, fizičke osobe (obrtnici) i obiteljska poljoprivredna gospodarstva za projekte iz industrijskog sektora i područja industrijskih proizvodnih procesa te iz ostalih postrojenja.

Fond će korisnicima dodjeljivati sredstva subvencije do 1.500.000,00 kuna po prijavi, za opravdane troškove:

  • do 80% ukoliko se radi o projektima koji se provode ili korisnicima koji se nalaze na području posebne državne skrbi Republike Hrvatske i  na prvoj skupini otoka,
  • do 60% ukoliko se radi o projektima koji se provode ili korisnicima koji se nalaze na drugoj skupini otoka i na brdsko-planinskom području,
  • do 40% ukoliko se radi o projektima koji se provode ili korisnicima koji se nalaze na ostalim područjima Republike Hrvatske.

Raspoloživa sredstva po Pozivu iznose 25.000.000,00 kuna.

Prijave se mogu podnositi na www.fzoeu.hr u „e-Prijave“ od 14. prosinca 2020. godine u 9:00 sati do objave na www.fzoeu.hr:

  • obavijesti o privremenom zatvaranju Poziva do utvrđenja iznosa preostalih raspoloživih sredstava,
  • obavijest o zatvaranju Poziva zbog iskorištenja raspoloživih sredstava ili
  • do isteka 2020. godine, što prije nastupi.

Objavljeni natječaj

Skip to content