Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Zahtjev za sufinanciranje mogu podnijeti pravne osobe i obrti registrirani za proizvodnju audiovizualnih djela i upisani u odgovarajući registar u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU te nezavisni producenti/ice, zajednički s redateljima/icama, sa scenarijem za koji su stekli autorska prava ili potpisali rezervaciju tj. opciju s autorom/icom, u svrhu snimanja audiovizualnog djela

Rok za prijavu

14 veljače, 2023
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu

Predmet natječaja

Predmet Javnog poziva je prikupljanje projektnih prijedloga produkcije i postprodukcije audiovizualnih djela u 2023. godini, i to: kratkometražnih igranih filmova o Domovinskom ratu, kratkometražnih dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu i kratkometražnih animiranih filmova o Domovinskom ratu.

Javni poziv se raspisuje za sljedeće grupe audiovizualnih djela:

  • kratkometražni igrani filmovi,
  • kratkometražni dokumentarni filmovi,
  • kratkometražni animirani filmovi.

 

Svrha i cilj Javnog poziva je promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2020.–2024. i Provedbenog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2021.-2024. kroz razvoj i promicanje audiovizualne kulture.

Zahtjev za sufinanciranje mogu podnijeti pravne osobe i obrti registrirani za proizvodnju audiovizualnih djela i upisani u odgovarajući registar u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU te nezavisni producenti/ice, zajednički s redateljima/icama, sa scenarijem za koji su stekli autorska prava ili potpisali rezervaciju tj. opciju s autorom/icom, u svrhu snimanja audiovizualnog djela.

U Državnom proračunu za 2023. godinu planirana su sredstva za odobravanje najmanje 6 projektnih prijedloga. Jednom projektu je po ovom Javnom pozivu moguće odobriti najviše do 20.000,00 EUR/150.690,00 kn za jednu fazu produkcije ili postprodukcije audiovizualnog djela o Domovinskom ratu.

Prijave se dostavljaju isključivo poštanskim putem na adresu: Ministarstvo hrvatskih branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1, 10 000 Zagreb, s naznakom „Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu – ne otvaraj“,

Javni poziv otvoren je od 16. siječnja do 14. veljače 2023. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content