Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Pravne osobe i obrti registrirani za proizvodnju audiovizualnih djela i upisani u odgovarajući registar u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU te nezavisni producenti/ice

Rok za prijavu

18 veljače, 2022
Facebook
Twitter
LinkedIn

Objavljen Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu u 2022. godini

Predmet natječaja

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu u 2022. godini, a čiji je  predmet prikupljanje projektnih prijedloga produkcije i postprodukcije audiovizualnih djela o Domovinskom ratu u 2022. godini.

Svrha i cilj ovoga Javnog poziva je promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2020.–2024. i Provedbenog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2021.-2024. kroz razvoj i promicanje audiovizualne kulture.

Zahtjev za sufinanciranje mogu podnijeti pravne osobe i obrti registrirani za proizvodnju audiovizualnih djela i upisani u odgovarajući registar u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU te nezavisni producenti/ice, zajednički s redateljima/icama, sa scenarijem za koji su stekli autorska prava ili potpisali rezervaciju tj. opciju s autorom/icom, u svrhu snimanja audiovizualnog djela.

U Državnom proračunu za 2022. godinu planirana su sredstva za odobravanje najmanje 5 projektnih prijedloga. Jednom projektu je po ovom Javnom pozivu moguće odobriti najviše do 150.000,00 kuna za jednu fazu produkcije ili postprodukcije audiovizualnog djela o Domovinskom ratu, a jedan podnositelj može prijaviti samo jedan projektni prijedlog.

Javni poziv otvoren je od 19. siječnja do 18. veljače 2022. godine.

Objavljeni natječaj

Skip to content